Teknoloji

Google Pixel Stand sadece kablosuz şarj imkanı sunmakla yetinmiyor

google pixel stand
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google yeni Pixel telefonlarını, Pixel Slate‘i ve Home Hub‘ı tanıttığı etkinlikte yeni aksesuarlarını da duyurdu. Bu aksesuarlardan birisi de Google Pixel Stand adını taşıyan kablosuz şarj ünitesi oldu. Pixel Stand üzerine telefon koyulduğunda bir tür fotoğraf çerçevesine dönüşmesiyle dikkat çekiyor.

Pixel Stand gücünü USB-C girişinden alıyor. Hızlı şarj desteğine sahip Pixel Stand, Qi kablosuz şarj standardına uygun tüm cihazları kablosuz olarak şarj edebiliyor. Bu da 2017 ve 2018 model iPhone sahiplerinin de Pixel Stand ile telefonlarının pilini doldurabileceği anlamına geliyor.

Google Pixel Stand, üstüne telefon koyulduğunda telefonun arayüzünü otomatik olarak ayarlıyor ve geceleri Rahatsız Etme modunu doğrudan aktif hâle getiriyor. Pixel telefon sahiplerinin başucunda olması amacıyla tasarlanan Pixel Stand ile Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL sahipleri hava durumu, takvim ve trafik bilgilerine hızlı biçimde erişebiliyor. Pixel Stand, gün ışığını taklit eden özel bir alarm da sunuyor.

Telefon Pixel Stand’in üzerine portre modunda yerleştirildiğinde ise çok sayıda yazılım bu yerleşimden yararlanıyor. Her şey Google Asistan üzerinden eş zamanlanırken, Asistan da “Hey, Google” komutuyla hızlı biçimde aktif hâle getirilebiliyor.

Pixel Stand çalışırken kullanıcıların favori Google Fotoğraflar albümlerinden seçilenler de telefonun ekranında dönüyor. Bu da Pixel Stand’i bir tür fotoğraf çerçevesi olarak değerlendirmeyi sağlıyor.

Google Pixel Stand için ön sipariş dönemi başladı

Google Pixel Stand için ön sipariş dönemi başlasa da, sevkiyat için henüz bir tarih verilmiyor. Aksesuara sahip olmak için 79 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER