Teknoloji

Google Pixel serisinin sıkıntılarını Pixel 3a ve 3a XL ile aşmayı hedefliyor

google pixel 3 xl
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel serisiyle akıllı telefon pazarının üst tabakasına hitap etme konusunda sıkıntı yaşamıyor. Ancak etki alanına biraz daha genişletmek isteyen internet devi, yakında orta segment cihaz pazarına açılmak için de hazırlanıyor. Şirket, bu açılımın sebeplerinden birisinin de üst sınıf telefon pazarındaki yüksek rekabet olduğunu belirtiyor.

Google’ın gelecek hafta I/O 2019 konferansının açılış etkinliğinde Pixel 3a ve 3a XL modellerini tanıtmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Google’ın çatı şirketi Alphabet’in finans şefi Ruth Porat, üst sınıf telefonlar üzerinde endüstri ölçeğinde bir baskı olduğunu ve bunun da Pixel satışlarının bir yıl öncesine kıyasla gerilemesine yol açtığını dile getirdi.

Porat söz konusu baskıların ne olduğu konusunda detay vermese de, Apple ve Samsung’un rekabeti artırmasından ve yükselen fiyatların tüketici talebini düşürmesinden bahsetmiş olması muhtemel görünüyor. Kullanıcıların mevcut cihazlarını daha uzun süre boyunca tutması, mobil endüstrisinin gelir dinamiklerinin de değişmesine yol açıyor.

Google’ın gelirlerinde donanım satışlarının hâlâ çok küçük bir paya sahip olması da başka tartışmaları beraberinde getiriyor. Şirketin bilançosunda en büyük gelir kalemi olarak hâlâ reklamların ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Bu duruma dikkat çeken bir analist, Google CEO’su Sundar Pichai’ye “Pixel serisi de Microsoft’un başarısız telefon girişimiyle aynı akıbete mi uğrayacak?” sorusunu yöneltti. Pichai bu soruya Google’ın hedeflerinin uzun vadeli olduğunu söyleyerek yanıt verdi.

Google donanım portföyündeki ürünlerin gelirlerdeki payı konusunda kesin rakamları paylaşmıyor. Ancak telefon satışları yüksek olmasa da, şirketin “Diğer Gelirler” kalemi yıllık bazda büyümeye devam ediyor. Google Pixel 3a ve 3a XL ile birlikte telefonların bu performansa pozitif katkı yapıp yapmayacağı ise önümüzdeki dönemde görülecek.

İLGİLİ HABERLER