Teknoloji

Google’dan eski Pixel sahiplerine kötü haber

google pixel 4

Google geçtiğimiz hafta tanıttığı Pixel 4 ile birlikte bazı etkileyici kamera özelliklerini kullanıcıların karşısına çıkarmıştı. Bu özelliklerden bazıları Pixel serisinin eski üyelerine de eklenecek. Ancak bunlardan ikisi sadece Pixel 4 ve Pixel 4 XL’e özgü kalacak gibi görünüyor.

Kullanıcıların ışıklı bölüm ve gölgeleri vizör üzerinde ayarlamasını mümkün kılan çifte pozlama kontrolleri ve fotoğrafın Google HDR sürecinden geçmiş hâlini önden görmeyi mümkün kılan Live HDR+ özelliği, şimdilik sadece şirketin en yeni telefonlarında bulunacak.

Google’dan Twitter aracılığıyla bir kullanıcıya verilen yanıtta, yeni özelliğin sadece Pixel 4 sahiplerine sunulacağı doğrulandı. İnternet devinden yapılan açıklamada, söz konusu özelliklerin donanımda düşük seviye yeteneklere ihtiyaç duyduğunu ve bunların da sadece yeni Pixel 4’lerde bulunduğu belirtildi.

Google Pixel 4 serisinin yeni üyeleri bu hafta satışa sunuluyor

Google’ın “donanımda düşük seviye kabiliyetler” derken Pixel 4’ün yeni Pixel Neural Core yardımcı işlemcisine gönderme yapmış olması muhtemel görünüyor. Ancak şirketten şimdilik bu konuyla ilgili net bir bilgi verilmiş değil.

Pixel 4 serisinin üyeleri bu hafta içinde yurt dışında satışa sunulacak. Hâlihazırda Pixel 3 ve 3A gibi telefonları kullananlar, bir süre sonra Pixel 4’ün getirdiği yeniliklerden bazılarına erişebilecek. Ancak yeniliklerin tümünden yararlanmak isteyenlerin ellerini ceplerine atması ve yeni bir telefon alması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER