Teknoloji

Google Pixel sahiplerinin yüzde 75’inden fazlası Android Pie’a geçti

google pixel 2

En yeni Android sürümü olan Android 9 Pie, 6 Ağustos’ta yayınlanmıştı. Buna rağmen, 28 Eylül itibarıyla sürümün ekosistemdeki payı henüz yüzde 0.1 seviyesini geçememişti. Ancak Google’ın donanımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Rick Osterloh, Google Pixel cihazları için işlerin çok daha farklı olduğunu gösteren bir bilgi paylaştı.

Apple’ın bir aydan kısa bir süre önce yayınladığı iOS 12‘nin kullanım oranı kısa süre içinde yüzde 50’yi bulmuştu. Rakibinin bu hızı, Google’ın en yeni Android sürümlerini dağıtma konusundaki defolarını bir kez daha gündeme getirmişti. Ancak Rick Osherloh, şirketin kendi kontrolündeki cihazlarda yeni sürümü oldukça hızlı biçimde dağıttığını dile getirdi.

Osterloh’un verdiği bilgiye göre, Android işletim sistemli Pixel cihazlarının yüzde 75’inden fazlasında hâlihazırda Android 9 Pie kullanılıyor. Bu da iOS ve Pixel kullanıcılarının cihazlarını benzer bir hızda güncellediğini gösteriyor. Yüzde 50 kullanım oranına kısa süre içinde ulaşan iOS 12’nin yüzde 75 seviyesini ise kasım ayının ortası itibarıyla görmesi bekleniyor.

IDC tarafından bu yıl içinde yayınlanan bir rapora göre, Google 2016’da 1.95 milyon Pixel serisi telefon sattı. 2017’de ise bu rakam 3.9 milyona çıktı. Bu da 2018 rakamları dahil edilmeden 5.85 milyon Pixel cihazın satıldığı anlamına geliyor. 2018’de bu rakamın daha da arttığı rahatlıkla söylenebilir.

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL kutularından Android Pie ile çıkacak

Google Pixel serisinin en yeni üyeleri Pixel 3 ve Pixel 3 XL geçtiğimiz hafta tanıtılmıştı. Her iki telefon da kutularından Android 9 Pie yüklü olarak çıkacak.

İLGİLİ HABERLER