Teknoloji

Katlanabilir ekranlı Google Pixel için bir erteleme iddiası daha

google pixel fold

Katlanabilir ekranlı Google Pixel hakkındaki söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Ancak Google I/O‘da bu cihaz için bir duyuru gelmemişti. Yeni bir iddiaya göre, Google Pixel Notepad adını taşıması beklenen telefonun çıkışı bir kez daha ertelendi.

The Elec sitesinin haberine göre, bu kararın altında telefonun henüz Google’ın istediği seviyede olmaması yatıyor. Telefonla ilgili daha önce çıkan haberlerde de bu iddia gündeme gelmişti. Google’ın katlanabilir ekran için Samsung Display ile görüştüğü de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında çıkan bir haberde, Google’ın katlanabilir telefonunu 2022’nin ikinci yarısından önce çıkarmayacağı belirtilmiş ve şirketin parça siparişlerini iptal etmesi buna kanıt olarak gösterilmişti. O dönem çıkan haberlerde de Google’ın telefonun “yeterince rekabetçi” olduğuna inanmadığı belirtilmişti.

Pixel Notepad’de Samsung Display tarafından üretilen ekran panellerinin kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. 7.57 inç ana iç ekran ve 5.78 inç dış ekranın Ultra İnce Cam ile korunması da öngörüler arasında yer alıyor.

Google Pixel Notepad ismini veya katlanabilir ekranlı bir telefon geliştirdiğini şimdiye kadar doğrulamış değil. Ortaya atılan tüm iddiaların temellerinde spekülasyonların bulunduğunu belirtmek gerekiyor. Son iddialar, Google’ın rekabetçi bir katlanabilir telefon hazırladığından emin olana kadar bekleyeceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER