Teknoloji

Google Pixel markalı üç akıllı saati bu yıl içinde piyasaya sürecek

qualcomm

google pixelGoogle için 2018’in kalan kısmı da hareketli geçecek gibi görünüyor. I/O 2018’de Android P ile ilgili yeni detayları paylaşan şirketin önümüzdeki sonbaharda bir etkinlik daha düzenlemesi bekleniyor. Bu etkinlikte Google Pixel serisine telefonlar dışında yeni bir ürün kategorisi daha ekleyeceğe benziyor.

Pixel 3 ve Pixel 3 XL’in sonbaharda tanıtılmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Ancak ünlü duyumculardan gelen bilgiler, etkinliğin sadece yeni telefonlar etrafında şekillenmeyeceğini gösteriyor. Evan Blass şirketin Pixel markalı ilk akıllı saatini sonbaharda tanıtacağını belirtirken, Roland Quandt biraz daha heyecan verici bilgiler paylaşıyor.

Quandt’a göre, Google hâli hazırda üç farklı akıllı saat üzerinde çalışıyor. Söz konusu saatler Triton, Ling ve Sardine kod adlarını taşıyor. Wear OS işletim sistemli saatlerin Qualcomm’un hâli hazırda üzerinde çalışmayı sürdürdüğü Snapdragon Wear 3100 işlemcisini barındırması ve güç tüketimi konusunda seleflerine kıyasla daha verimli olması bekleniyor.

Google Pixel ailesine dahil edileceği söylenen akıllı saatlerle ilgili bilgiler şu an için oldukça sınırlı. Saatlerin aynı modelin farklı versiyonları mı olduğu, yoksa tamamen ayrı cihazlar mı olduğu henüz bilinmiyor. Google’ın giyilebilir ürün pazarına dair yeni planlarının etkinlik tarihi yaklaştıkça biraz daha netleşmesi öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER