Teknoloji

Google’ın yeni fotoğraf depolama alanı Pixel sahiplerini de etkileyecek

google pixel 5

Google kısa süre önce Google Fotoğraflar servisinde önemli bir değişikliğe gitmiş ve haziran ayından itibaren yüksek kaliteli fotoğrafların da depolama alanı hesaplamasına dahil edileceğini duyurmuştu. Bu açıklamayla birlikte Google Pixel telefonların akıbeti de merak edilmeye başlamıştı.

İnternet devi, Pixel serisi cihazlarında kullanıcılarına ömür boyu sınırsız fotoğraf depolama alanı vaadinde bulunmuştu. Ancak şirketin fotoğraf servisinde yaptığı değişiklik, Pixel serisi cihaz sahiplerini de vurdu. Google’ın tek tip bir hizmet sunmak amacıyla böyle bir karar aldığı belirtildi.

Bu açıklama, 2021’in haziran ayından itibaren Pixel cihaz kullanıcılarının da ekstra fotoğraf depolama alanı için Google’a para ödemesinin veya başka bir fotoğraf depolama servisini kullanmasının gerekeceği anlamına geliyor.

Google, Pixel serisi için sunduğu sınırsız fotoğraf depolama vaadini daha önce de revize etmişti. Şirket, daha önce Pixel telefonlar için “orijinal boyutta sınırsız depolama” sözü vermişti. Ancak daha sonra bu söz “yüksek kaliteli fotoğraflar için sınırsız depolama” şeklinde değiştirilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER