Teknoloji

Google iPhone kullanıcılarının Pixel’e geçiş yapmalarına yardımcı olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google pixel iphoneGoogle yeni Pixel telefonlarıyla Apple’ın iPhone’una karşı somut bir alternatif olma konusunda oldukça ciddi görünüyor. Şirket, bunun için kendisine hareket avantajı sağlayacak her noktayı değerlendirmeye almışa benziyor. Bu noktada Apple’ın geçmişteki hamlelerinden de ilham alan Google, iPhone’dan Pixel telefonlara geçiş yapmak isteyenlere kılavuzluk yapacak.

Google’ın talimatlarında iOS 8 yüklü bir iPhone veya iPad, şirketin “Quick Switcher” adını verdiği bir adaptör ile yeni Pixel’e bağlanıyor. Şirket, ilk olarak ayarlardan iMessage’ın kapatılmasını tavsiye ediyor. Ancak aynı zamanda Apple’ın iMessage’ı devredışı bırakmakta kullanılan aracına bağlanıyor. Böylelikle gönderilen kısa mesajların boşlukta kaybolmasının önüne geçiliyor. Ardından Google hesabına giriş yapılıyor ve yeni telefona aktarılacak verilerin seçimi yapılıyor.

Google Pixel iPhone kullanıcılarını hedef kitlesinde önde tutuyor

Google, yeni telefonlarının mümkün olduğunca fazla kişiye ulaşması konusunda, doğal olarak, epey istekli gözüküyor. iPhone kullananların geçişini kolaylaştıracak bir araç sunmak da şirketin bunun için pek çok noktayı dikkate aldığını gösteriyor. Ancak Google Pixel ve Pixel XL’in Nexus telefonlarından daha geniş bir kitleye ulaşması için bunlardan daha fazlasını yapmayı gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER