Teknoloji

Google Pixel cihazları, Instagram’da Ultra HDR fotoğrafları destekleyecek

google pixel

Google, Pixel cihaz kullanıcıları için heyecan verici bir güncelleme sunuyor. Mart ayı özellik güncellemesiyle birlikte, Pixel 7, Pixel 8 ve Pixel Fold telefonları desteklenen Ultra HDR fotoğrafları Instagram’da yükleyip görüntüleyebilecek. Bu özellik, kullanıcıların gelişmiş kamera kapasitelerini tam renk ve kontrastla fotoğraflarını sergilemelerine olanak tanıyacak. Samsung Galaxy S24’ün ardından bu özelliği destekleyen ikinci marka olan Google, kullanıcılarına Instagram Reels üzerinde 10-bit HDR videoları yakalama ve paylaşma imkanı da sunuyor.

Google Pixel’de yenilikçi arama özelliği

Bir sonraki özellik güncellemesiyle Pixel 7 ve 7 Pro kullanıcıları için “Circle to Search” özelliği de geliyor. Bu özellik, kullanıcıların navigasyon çubuğuna uzun basmalarını ve ardından Google’da aramak istedikleri kelimelerin veya görsellerin etrafında bir daire çizmelerini sağlıyor. Circle to Search özelliği, bu yılın başlarında S24 ve Pixel 8‘e gelmişti ve şimdi Pixel serisinin diğer üyeleri için de kullanılabilir hale geliyor.

Google, mevcut çağrı engelleme özelliklerini de genişletiyor. ABD’deki İngilizce konuşan kullanıcılar için, arayan kişi sessiz kaldığında kullanılabilecek yeni bir araç ekleniyor. Yeni “merhaba” kutucuğu, Google Asistan’ın arayan kişiye neden aradığını sorması için bir istekte bulunmasını sağlıyor. Google Asistan, ekrandaki çağrıya hemen yanıt verilemeyeceğini arayan kişiye bildirebiliyor. Bu araç, Pixel 6 veya daha yeni cihazlar ve Pixel Fold için geliyor.

Son olarak, orijinal Pixel Watch için gelen yeni sağlık takip özellikleri, tempo eğitimi, kalp bölgesi eğitimi, otomatik antrenman modu ve daha fazlasını destekleyecek şekilde genişletiliyor. Google, kullanıcıların sağlıklarını daha etkin bir şekilde takip etmelerine ve antrenmanlarını kişiselleştirmelerine olanak tanıyan bu yeniliklerle, teknoloji ve sağlık arasındaki köprüyü güçlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER