Teknoloji

Google Pixel Fold tasarımı ile ilgili detaylar veren maket ürün videosu

google pixel fold

Google’ın beklenen katlanabilir telefon modeli Pixel Fold henüz resmi olarak tanıtılmadı. Ancak sızıntılar devam ediyor. Geçen ay bu cihaza ait olduğu iddia edilen bir taslak modelin fotoğrafları görülmüştü. Şimdiyse Dave2D adlı YouTube kanalı, Pixel’in çalışmayan bir maketine ulaştı ve yayınladığı videoda tasarımla ilgili detayları paylaştı.

Her ne kadar işlevsiz bir plastik model olsa da, video sayesinde beklenen katlanabilir telefon ile ilgili olarak dikkat çekici detayları ediniyoruz. Menteşeye bağlı olarak, iç ekranın Samsung Z Fold 4’ten daha yumuşak bir orta kıvrımı bulunuyor.

7,67 inçlik iç ekranın şaşırtıcı derecede kalın çerçeveleri var. Dave2D’nin tahminine göre ekran çerçevesinin kalınlığı yaklaşık 5 mm. Google muhtemelen maliyetleri düşürmek ve bir kamera deliğinden kaçınmak için ekranın etrafını kalın tutuyor. 5.79 inçlik dış ekran ise, Z Fold 4’tekinden biraz daha kısa ve geniş. Ayrıca bir selfie kamerası deliğine sahip gibi görünüyor. Son olarak üstte ve altta hoparlör ızgaraları var.

Google Pixel Fold ile ilgili tutarlı sızıntılar var

Gri renkli ve plastik gövdeli maket, dev kamera modeli, menteşe tasarımı ve kalın çerçeveleriyle, aralık ayında görmüş olduğumuz sızdırılmış görüntülerle büyük ölçüde eşleşiyor. Bu nedenle, eğer Pixel Fold ile ilgili sızıntılar sahteyse, şimdiye kadar en azından birbiriyle tutarlı sahte sızıntılar görüyoruz.

google pixel fold
google pixel fold

Dave2D kaynağını açıklamadı, ancak bunun gibi boyutsal olarak doğru özellikler içeren maketler genellikle cihaz piyasaya sürülmeden önce kılıf üreticilerine gönderilir. Böylece aksesuarlar da ürün piyasaya çıktığı anda kullanıma hazır olabilir. Bu zamanlama, mayıs ayında Google I/O’da resmi bir açıklama yapılacağını işaret aralık ayındaki sızıntıyı destekliyor. Ne var ki, daha sonra bu beklenen katlanabilir telefonun önümüzdeki sonbaharda çıkabileceğine dair iddialar da ortaya atılmıştı.

İLGİLİ HABERLER