Teknoloji

Google Pixel Fold’un izleri Android 12L’nin yeni betasında görüldü

google pixel fold

Android 12L’nin ikinci beta sürümü, henüz resmiyet kazanmayan bir ürün hakkında ipuçları barındırıyor. 9to5Google sitesinin haberine göre, sürümdeki bazı animasyonlar hâlihazırda duyurulmayan Galaxy Pixel Fold katlanabilir telefonu gösteriyor.

Pixel’in SIM kurulum sayfasındayken ekranda SIM tepsisinin nasıl çıkarılacağını anlatan bir animasyon görülüyor. Buradaki animasyonlardan birinde Pipit kod isimli Pixel Fold’un tasviri yer alıyor. 9to5Google’ın haberinde söz konusu animasyonun Android 12L’nin final sürümünden çıkarılabileceğinin de altı çiziliyor.

İki animasyondan birinde katlanabilir telefon kapalı, diğerinde ise açık olarak görülüyor. Bunlara bakıldığında katlanabilir telefonun Galaxy Z Fold 3 gibi dar ve uzun olmadığı ve Oppo Find N gibi biraz daha geniş olacağı anlaşılıyor. Görsellerde ses kontrol tuşları fark edilirken, güç butonu belli olmuyor. Bu da telefonun parmak izi tarayıcısının ekrana entegre edilebileceğini düşündürüyor.

9to5Google tarafından yapılan görsel hesaplamalar, telefonun katlanabilir ekranının görüntü oranının 7:8 olacağını gösteriyor. Daha önce çıkan haberlerde ekranın büyüklüğünün 7.6 inç olduğu belirtilmişti.

Google Pixel Fold için geliştirme çalışmalarının hâlâ sürdüğü düşünülüyor. Kasım ayında çıkan bir haberde, şirketin katlanabilir telefonda kullanacağı parçaların siparişini iptal ettiği öne sürülmüştü. Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları ise katlanabilir Pixel’in 2022’nin ikinci yarısından önce çıkmayacağı öngörüsünde bulunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER