Teknoloji

Google Pixel Fold Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarından daha iyi bir ekranla gelebilir

google pixel fold

Samsung’un ekran birimi Samsung Display, OLED ekranlar için M12 materyal setini geçtiğimiz yıl duyurmuştu. Bu setin kullanıldığı ekranlar ilk olarak katlanabilir Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4’te kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Daha sonra da iPhone 14 Pro ve Pro Max’te kullanılan LPTO paneller bu materyal setiyle üretilmişti. Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Samsung şimdi de M13 ve M14 materyal setleri için kolları sıvarken, M13’ün Google Pixel Fold’un ekranı için kullanılabileceği belirtiliyor.

Bu noktada Pixel Fold için henüz Google’dan resmi bir işaret gelmediğini belirtmek gerekiyor. Katlanabilir ekranlı telefonun çıkışı ertelemeler sonucunda geciktiği için hakkındaki haberlere de şüpheyle yaklaşılıyor. Pixel Fold’un katlanabilir ekranının Samsung’un müstakbel katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’ten daha iyi olabileceği belirtiliyor. Bu fark da materyal setinden kaynaklanacak gibi görünüyor. Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarında M12 materyal setini kullanmaya devam edeceği belirtiliyor. Google’ın telefonunda ise yukarıda da belirttiğimiz gibi M13’ün kullanılacağı söyleniyor. Bu da Pixel Fold’un daha gelişmiş bir ekrana sahip olabileceği anlamına geliyor.

Samsung’un yanı sıra Apple’ın yeni telefonları için de M12 materyal setinin kullanılmaya devam edeceği söyleniyor. Yani iPhone 15 serisinde de iPhone 14 Pro modelleriyle aynı malzeme setiyle üretilen ekranlarla karşılaşılacak. Apple geçtiğimiz yıl iPhone 14 ve 14 Plus modellerinde M11 setiyle üretilen ekranları tercih etmişti.

Google Pixel Fold ne zaman tanıtılacak?

Google Pixel Fold’un rötarların ardından bu yıl içinde resmiyet kazanması bekleniyor. Sızıntılar telefonun resmi duyurusu için haziran ayını işaret ediyor. Ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama gelmediğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER