Teknoloji

Google’ın yeni katlanabilir telefonu ilk Pixel Fold’dan daha büyük olacak

google pixel fold 2

Google’ın katlanabilir telefonu Pixel Fold, Samsung Galaxy Z Fold 5 ve OnePlus Open gibi diğer katlanabilir telefonlarla kıyaslandığında nispeten kompakt 5.8 inçlik bir ekrana sahip. Ancak Google Pixel Fold 2 ile birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor. Şirket yeni katlanabilir telefonunu biraz daha büyük bir kasa içinde sunmaya hazırlanıyor.

Ekran analisti Ross Young’a göre; Pixel Fold 2, 6.29 inç büyüklüğünde bir kapak ekranıyla gelecek. Katlanabilir ekranın büyüklüğü ise 8.02 inç olacak. Bu da Pixel Fold 2’nin Galaxy Z Fold 5’ten daha büyük bir telefon olacağını gösteriyor. Samsung’un en güncel katlanabilir telefonunda 6.2 inç kapak ekranı ve 7.6 inç katlanabilir ekran bulunuyor.

Söz konusu boyutlar, Pixel Fold 2’nin OnePlus Open’a yaklaşacağını gösteriyor. OnePlus Open’da 6.31 inç kapak ekranı ve 7.82 inç büyüklüğünde katlanabilir ekran mevcut. Young, Pixel Fold 2’nin kapak ekranının da selefi gibi geniş olacağını belirtiyor. Katlanabilir telefonun mayıs ayında Google’ın I/O etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. Ancak bu konuda farklı bir iddia da mevcut.

Google Pixel Fold 2 tanıtımı sonbahara sarkabilir

Daha önceki sızıntılara göre, Pixel Fold 2’nin kalbinde Google’ın Tensor G4 işlemcisi yer alıyor. Şirket, Pixel 8 serisinde Tensor G3 işlemciyi tercih etmişti. Pixel Fold 2’de Tensor G4’ün tercih edilmesi durumunda bu telefonun tanıtımı da sonbahara sarkabilir. Önümüzdeki dönemde bu telefonla ilgili yeni sızıntılarla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER