Teknoloji

Google’ın yeni katlanabilir telefonu Pixel Fold 2 beklenenden daha geç tanıtılabilir

google pixel fold 2

Katlanabilir ekranlı Google Pixel Fold 2, Tensor G3 işlemciyi atlayarak doğrudan Tensor G4 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkabilir. Tensor G4’ün açılışının ekim ayında tanıtılacak Pixel 9 ve Pixel 9 Pro ile yapılması bekleniyor. Bu da, Pixel Fold 2’nin de aynı tarihte tanıtılacağı anlamına geliyor.

Orijinal Pixel Fold, geçtiğimiz yıl mayıs ayında gerçekleştirilen Google I/O konferansında duyurulmuştu. Pek çok kişi, bu telefonun takipçisinin de mayıs ayında tanıtılmasını bekliyordu. Ancak son iddia, farklı bir durumu işaret ediyor.

Google’ın Tensor işlemcileri, performans bakımından hiçbir zaman rekorlara imza atmıyor. Ancak Pixel Fold 2’yi daha iyi bir işlemciyle sunmak için birkaç ay bekletmek mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Katlanabilir telefonla ilgili haberler bununla da sınırlı kalmıyor.

Google Pixel Fold 2, 16 GB RAM ile test ediliyor

İddiaya göre, Pixel Fold 2, 16 GB RAM ile test ediliyor. Bu RAM Kapasitesinin tüm Pixel serisi için bir rekor niteliği taşıdığını belirtmek gerekiyor. Depolama tarafında da UFS 3.1’den UFS 4.0 teknolojisine geçiş yapılacağı söyleniyor. Dolayısıyla bu tarafta da bir performans artışının yolda olduğu görülüyor.

Pixel 9 ve Pixel 9 Pro hakkındaki söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyor. Ancak Pixel Fold 2 hakkında daha önce bir sızıntı gelmemişti. Önümüzdeki dönemde bu telefonla ilgili daha fazla haberle karşılaşmak da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER