Teknoloji

Google Pixel serisi dizüstü bilgisayarların fişini çekiyor

google pixelGoogle Pixel serisi telefonların satış performansı, internet devinin şu an için memnun ediyor gibi görünüyor. Ancak şirketin aldığı yeni karar, aynı memnuniyetin Pixel serisi üst segment Chromebook’larda yaşanmadığını ortaya koyuyor.

2017 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2017) için Barselona’da bulunan Google’ın donanımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Rick Osterloh, bazı açıklamalarda bulundu. Osterloh, ikinci nesil Pixel dizüstü bilgisayarlarının serinin sonu olacağını ve devamının gelmeyeceğini dile getirdi.

Bu kararla birlikte Pixel serisinde sadece akıllı telefonlar ve Pixel C tablet kalacak. Osterloh, gelecekte bu aileye başka cihazların eklenmesinin de ihtimaller dahilinde olduğunu belirtti. Ancak dizüstü bilgisayarların yeniden aile fotoğrafına girmesi bu açıklamanın ardından pek muhtemel görünmüyor.

Google Pixel dizüstü bilgisayar stokları ağustosta tükenmişti

Şirketin ikinci nesil Pixel dizüstü bilgisayar stoklarını ağustos ayında tükettiğini ve o günden sonra stokta yenileme çalışması yapmadığını da belirtmek gerekiyor.

Bu karar, şirketin Chrome OS işletim sistemine olan ilgisinin azaldığı anlamına gelmiyor. Kullanıcılar hâlâ çok sayıda üçüncü taraf üreticiden Chromebook alabiliyor. Rick Osterloh da bu durumun altını çizmeyi ihmal etmiyor. ABD ve Birleşik Krallık’ta pazar payı olarak ikinci sırada yer aldıklarını ve dizüstü bilgisayarlardan vazgeçmediklerini belirten Osterloh, sadece Google markasını taşıyan dizüstü bilgisayarlara yönelik bir planlarının olmadığını ifade etti.

İLGİLİ HABERLER