Teknoloji

Google Pixel cihazlarına büyük güncelleme ile kapsamlı yenilikler geliyor

google pixel

Google’ın Pixel telefonları için sunduğu en son özellik, telefon görüşmeleri için Canlı Altyazı özelliğini güçlendirerek kullanıcıların tamamen konuşmak zorunda kalmamalarını sağlıyor. Ayrıca yeni özel çıkartma seçenekleri, Duo’da YouTube izleme partisi desteği ve Snapchat için gece fotoğrafçılığı modu da var. Google, özelliklerin pazartesi gününden itibaren Pixel 3A’dan 5A’ya kadar sunulacağını ve bu ayın sonunda Pixel 6 ve 6 Pro’ya geleceğini söylüyor.

Google’ın Canlı Altyazı özelliği daha önce gelen telefon görüşmesinin sesini metne dönüştürebiliyordu, ancak şimdi tam tersi çalışacak şekilde güncelleniyor. Böylece metin yazabilir ve Google’ın yazılımının telefon görüşmesinde bunu sesli okumasını sağlayabilirsiniz. Şirket tarafından yayınlanan kısa bir GIF animasyonu, kullanıcıların bu özelliğe ses düğmesi menüsünden nasıl erişilebileceğini ve mesajları tam olarak yazabileceğini veya önceden yazılmış yanıtlardan birini seçebileceğini gösteriyor. Önceden Pixel 6’ya özel Aramamı Yönlendir ve Bekleme Süreleri özellikleri, Pixel 3A’ya kadar tüm Google Pixel telefonlarına yayılıyor.

google pixel canlı altyazı

Temel bilgileri doğrudan ana ekran ve kilit ekranında göstermek üzere tasarlanan Pixel’in Bir Bakışta adlı widget’ı, bağlı Bluetooth cihazlarının pil ömrü hakkında daha fazla ayrıntı sunacak şekilde güncelleniyor. Ayrıca deprem uyarılarının yanı sıra tatilden bir gün önce alarmı kapatmak için hatırlatıcılar da sunuyor. Google’ın Snapshot özelliğinin kullanımdan kaldırılmasıyla birlikte Bir Bakışta, onun yerine gelmiş bir özellik gibi görünüyor.

Bu yılın başlarında Galaxy S22’de kullanıma sunulduktan sonra, Google Duo’nun birlikte izleme ve canlı paylaşım özellikleri de Pixel’e geliyor. Bu, YouTube videolarının arkadaşlarınızla Google Duo üzerinden izlenmesine ve diğer uygulamaların paylaşılmasına izin veriyor. Snapchat, Pixel cihazlarda Night Sight desteğiyle güncelleniyor, bu da düşük ışıkta daha iyi fotoğraflar çekilmesini sağlayacak. Ayrıca kullanıcılar, dil seçenekleri ABD İngilizcesi olarak ayarlanmışsa Gboard artık özel metin içeren çıkartmalara da erişebilecekler. Yüz yüze konuşmaları çevirmek için tasarlanan Interpreter Mode, yani Tercüman Modu, artık Pixel 6 cihazlarda İspanyolca, İtalyanca ve Fransızca’yı destekliyor.

Son olarak, önceden var olan özellikler yeni dillere yayılıyor. Google’ın Recorder uygulaması artık Pixel 6 serisi cihazlarda İtalyanca ve İspanyolca’yı yazıya dökebilecek, Asistan Hızlı cümleleri desteği ise İspanyolca, İtalyanca ve Fransızca olarak sunulacak şekilde genişletiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER