Manşetler

Google Pixel telefonlarına ait detaylar Carphone Warehouse sızıntısıyla ortaya çıktı

google pixelGoogle Pixel telefonları yarın (4 Ekim) düzenlenecek etkinlikle resmen gün yüzüne çıkacak. Ancak akıllı telefona dair pek çok detay, henüz resmi duyuru olmamasına rağmen biliniyor. Pixel telefonlarına dair son sızıntının kaynağı ise Birleşik Krallık merkezli perakende telefon satış zinciri Carphone Warehouse oldu. Pixel ve Pixel XL adını taşıyan telefonları internet sitesinde yanlışlıkla listeleyen şirket, hem telefonların tasarımlarının görülmesini sağladı hem de daha önce ortaya atılan teknik özellik iddialarını doğruladı.

Pixel telefonlarının tanıtımı için hazırlanan promosyon karelerinde Google’ın Android işletim sisteminin belli yönlerini de ön plana çıkarmış olması dikkat çekiyor. Google Fotoğraflar ve Google Assistant ile birlikte kısa süre önce yayınlanan sohbet uygulamaları Duo ve Allo, hazırlanan tanıtımda dikkat çekiyor. Kişiselleştirilebilir telefon kapakları ve USB-C girişi üzerinden hızlı şarj gibi özellikler de Google’ın ön plana çıkardığı Pixel özellikleri arasında bulunuyor.

Carphone Warehouse sızıntısı Pixel’de 5 inç, Pixel XL’de ise 5.5 inç ekran olacağını bir kez daha doğruluyor. Gorilla Glass 4 ile kaplı AMOLED ekran Pixel’de 1080p, Pixel XL’de ise 1440p çözünürlük sunacak.

Google Pixel telefonlarında dahili depolama için iki seçenek sunulacak

Her iki modelde de 2.15 GHz Qualcomm Snapdragon 821 işlemci bulunacak. Bu işlemciye 4 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 32 ve 128 GB olacak. Pixel’e gücünü 2770 mAh kapasiteli pil verecek. Pixel XL ise 3450 mAh kapasiteli pil barındıracak. Parmak izi tarayıcısına sahip telefonların arkasında 12 megapiksel, önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunacak. Arka kamerada optik görüntü sabitleme özelliği de yer alacak. Telefonlar kutularından Android 7.1 işletim sistemiyle çıkacak.

Carphone Warehouse sızıntısında Google Pixel telefonlarında microSD kart girişi bulunacağı bilgisi yer alsa da, bunun bir yanlışlık sonucunda sayfaya yazıldığı düşünülüyor. Google’ın yeni akıllı telefonlarına dair tüm detayları öğrenmek için yarını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER