Manşetler

Google Pixel C benchmark testi güçlü bir tableti işaret ediyor

google-pixel-c-290915

Google geçtiğimiz eylül ayı sonunda çıkardığı Android tableti Pixel C, ilginçtir ki Google’ın Nexus ailesine değil Chromebook ailesine mensup bir ürün. Her ne kadar Chromebook adını barındırsa da, Chrome OS yerine Android işletim sistemiyle çalışıyor.

Google’ın Pixel C‘yi önümüzdeki birkaç gün içinde yurt dışında piyasaya sunacağı söyleniyor. Ancak bunun öncesinde Google’ın ikisi bir arada hibrit tabletine ait performans ipuçları benchmark sitelerinde görülmeye başladı. Bunlara göre çok yakında epey güçlü bir Android tableti piyasaya çıkıyor.

Pixel C’nin bu kadar yüksek sonuçlar aldığını görmek sürpriz sayılmaz, ne de olsa bu tablet NVIDIA’nın en yeni Tegra X1 donanım platformuyla çalışıyor. Geekbench’te Pixel C 1395 puanlık tek çekirdek ve 4345 puanlık çok çekirdek puanı elde etti. Karşılaştırılacak olursa, Tegra K1 ile çalışan Nexus 9 sırasıyla 1884 ve 3204 puan elde etmişti. Pixel C sadece 3 GB RAM barındırıyor ve görünüşe göre Google, 4 GB RAM barındırmayı pas geçmişe benziyor. Halbuki 4 GB RAM ile performans daha da artırılabilirdi.

pixel-c-geekbench-071215

Pixel C’nin performansından sual olmayacak gibi görünüyor. Ancak bu tabletin hangi amaca hizmet edildiği noktasında epey fazla soru sorulabilir. Klavye aksesuarıyla kullanım dikkate alınarak tasarlanan büyük bir tablet olan Pixel’i Google daha çok bir üretkenlik cihazı olarak konumlandırıyor, tıpkı daha önce Chromebook Pixel’i konumlandırdığı gibi. Ancak tamamen klavye ile etkileşim göz önünde bulundurularak tasarlanan Chrome OS’in aksine, Android’de klavye kullanımı ikinci planda kalıyor ve daha çok bir ekstra olma özelliğini taşıyor.

Google Pixel C Apple’ın iPad Pro’suna bir cevap

Pixel C, Google’ın Apple’ın iPad Pro’suna bir cevabı niteliğini taşıyor. Ne var ki, Google Pixel C için iPad Pro ile kullanılan Apple Pencil’a benzer bir kapasitif ekran kalemi çıkarmadı. Her iki cihaz da daha çok ciddi üretkenlik işleriyle kullanımı hedefliyor, işlemci gücü bakımından da epey üst seviyede tabletler olma özelliği taşıyor. Bununla birlikte her iki tablet de kendilerini biraz kısıtlayabilecek işletim sistemleriyle çalışıyor. Yine de, bu tür hibrit cihazlar için gelecek parlak gibi görünüyor. IDC; bu tür dönüştürülebilir formdaki tabletlerin önümüzdeki dört veya daha fazla yılın cihaz pazarında önde gelen trendlerden olacağına inanıyor.

Pixel C temelde bir Android tablet olabilir, ancak o aslında epey güçlü ve heybetli bir tablet olma özelliği taşıyor. 10.2 inç ekranıyla iPad Pro’dan çok daha küçük olan bu tabletin 2560 x 1800 gibi sıra dışı bir çözünürlüğü de bulunuyor. USB Type-C portuyla kablolu cihazlarla da kullanılabilen Pixel C’ye klavye Bluetooth üzerinden bağlanıyor. Tabletin fiyatı 499 dolar iken, opsiyonel klavye aksesuarı da 149 dolara satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER