Teknoloji

Google Pixel C arayüzünü Pixel telefonlarıyla uyumlu hâle getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google pixel cGoogle Pixel C tabletini bundan yaklaşık 1,5 yıl önce duyurmuştu. Pixel C şirketin beklentilerini karşılamasa da, bu durum Google’ın cihaza hâlâ ilgi göstermesine engel teşkil etmiyor. İnternet devi, Android 7.1.2 ile tabletin arayüzünde bazı değişiklikler gerçekleştiriyor.

Bu değişiklikler arasında ilk göze çarpan, tabletin büyük ekranına uyarlanmış çoklu görev görünümü oluyor. Pixel C’nin uygulama değiştirme ekranında açık uygulamaların kayan listesi yerine son kullanılan sekiz uygulama ızgara görünümünde gösteriliyor.

Yapılan diğer değişiklikler ise Pixel C’nin arayüzünü Gogle’ın Pixel telefonlarının arayüzüyle uyumlu hâle getiriyor. Bu da hem Google’ın kendi uygulamalarında hem de üçüncü taraf uygulamalarda kullanılan yuvarlatılmış uygulama ikonlarının görünümünün değişmesi anlamına geliyor. Artık tabletin ekranının en alt kısmında “Daha Fazla Uygulama” şeklinde bir ikon yer almıyor. Yüklenen her uygulamayı görmek için ekranın alt kısmından yukarıya doğru bir sürükleme hareketi yapmak yeterli oluyor.

Son dikkat çeken değişiklik ise Pixel’in hava durumu ve tarih widget’ının ekranın sağ üst köşesine taşınması oluyor. Google arama kutusu yerini ekranın sol üst köşesindeki “G” ikonuna bırakıyor. Bu ikona dokunulduğunda veya ikon sürüklendiğinde arama uygulaması açılıyor. Ne var ki, hava durumu bileşenine tıklandığında hava durumu uygulaması sadece portre modunda açılıyor. Bunun tableti klavyeye bağlı olarak kullananları rahatsız edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Google Pixel C arayüzündeki değişiklikleri tüm kullanıcılara ulaştırıyor

Yeni arayüzle ilk olarak Android beta programının üyeleri tanışmıştı. Ancak Google artık tüm kullanıcıları yeni Pixel C arayüzüyle buluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER