Teknoloji

Google Pixel Buds Pro aktif gürültü engelleme ile geliyor

google pixel buds pro

Google Pixel Buds Pro adını taşıyan yeni kablosuz kulaklığını I/O 2022’de gözler önüne çıkardı. Pixel Buds Pro, şirketin aktif gürültü engelleme özelliğine sahip ilk kablosuz kulaklığı olma özelliğini taşıyor. Kulaklık yakında Pixel serisi bir telefonla eşleştirildiğinde uzamsal ses desteği sunacak.

Pixel Buds Pro’da aktif gürültü engelleme ve uzamsal ses desteği dışında başka yeni özellikler de mevcut. Bunlardan biri altı çekirdekli ses işlemcisi. Google’ın algoritmalarıyla desteklenen bu işlemci, sesi özel sürücülerle kullanıcılara ulaştırıyor.

Volume EQ adını taşıyan özellik ise alçak, bas ve tiz sesleri yükseklik değiştirildiğinde ayarlıyor ve böylelikle dengeli bir ses profili korunmuş oluyor. Örneğin, ses kısıldığında bas otomatik olarak artırılıyor. Orta seviye ve tiz sesler ise korunacak. Dokunmatik kontroller ise kullanıcıların şarkıları durdurmasını veya başlatmasını, geçmesini ya da aktif gürültü engellemenin çalıştırılmasını sağlıyor.

Pixel Buds Pro IPX4 dayanıklılık sertifikasına sahip. Böylelikle kulaklığın egzersiz sırasında kullanımı sorun olmaktan çıkıyor.

google pixel buds proGoogle’dan verilen bilgiye göre, aktif gürültü engelleme özelliği çalışırken Pixel Buds Pro ile 7 saat boyunca müzik dinlenebiliyor. Bu özellik kapatıldığında ise süre 11 saate çıkıyor. Kablosuz şarj desteğine sahip taşıma kutusu ise aktif gürültü engelleme çalışırken kullanım süresini 20 saate çıkarıyor. Hızlı şarj özelliği ise 5 dakikalık bir şarj ile 1 saat boyunca aktif gürültü engelleme ile müzik dinleme imkanını veriyor.

Google Pixel Buds Pro 21 Haziran’da 199 dolarlık fiyatıyla ön satışa çıkacak. Kulaklık 28 Haziran itibarıyla sahipleriyle buluşacak. Pixel Buds Pro için Mercan, Limon Otu, Sis ve Kömür adını taşıyan dört renk seçeneği sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER