Teknoloji

Yeni Google Pixel telefonları için ilk işaretler görüldü

google pixel 8

Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro‘nun piyasaya çıkmasının üstünden çok fazla bir zaman geçmiş değil. Ancak Google’ın yeni telefonlarıyla ilgili sızıntılar da şimdiden etrafta dolaşıyor. WinFuture sitesi, Google’ın herkese açık kaynak kodunda “Husky” ve “Shiba” adıyla anılan iki cihazın izlerini keşfetti. Kodlarda her iki cihazın da “Zuma” kod isimli bir işlemci taşıyacağı görülüyor. Bu işlemcinin mevcut Tensor G2 işlemcinin takipçisi olabileceği söyleniyor.

Kodu analiz eden WinFuture sitesi yazarı Roland Quandt, Google’ın Husky ve Shiba kod adlı iki cihazının da Android 14 ile çalıştığını belirtti. Android 14’ün Google’da “Upside Down Cake” (Tepetaklak Kek) kod adıyla anıldığı da bu son sızıntıyla bir kez daha görülmüş oldu.

Shiba’da 2268 x 1080 piksel çözünürlüklü bir ekranın bulunduğu belirtiliyor. Bu nedenle telefonun 2400 x 1080 piksel ekranlı Pixel 7’ye yakın durduğu düşünülüyor. Ancak Shiba 12 GB RAM kapasitesiyle 8 GB RAM’e sahip Pixel 7’nin önüne geçecek gibi görünüyor.

Yeni Google Pixel telefonlar mevcut cihazlarla aynı bileşenleri taşıyabilir

2822 x 1344 piksel çözünürlüklü ekrana sahip Husky ise Pixel 7 Pro’nun takipçisi olacağa benziyor. Bu telefonun da 12 GB RAM’e sahip olacağı belirtiliyor. Zuma olarak adlandırılan işlemcinin ise mevcut Tensor G2 gibi Samsung G5300 5G modeme sahip olduğu görülüyor.

Bu sızıntılar Google Pixel 8 ve 8 Pro’nun ilk izleri olarak değerlendirilebilir mi? Şimdilik bu konuda bir şey söylemek zor. Bunların şirket içinde kullanılan test cihazları olması da ihtimal dahilinde görünüyor. Ne olursa olsun, önümüzdeki dönemde bu konuda daha fazla sızıntıyla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER