Teknoloji

Google Pixel ailesinin yeni üyelerinin izleri kodlarda görüldü

google pixel fold

Google Pixel ailesinin yeni üyeleriyle ilgili izler, internet devinin dağıtıma çıkardığı en yeni Android 13 platform sürümü betasında görüldü. Bu üyelerden biri uzun süredir konuşulan katlanabilir Pixel olurken, diğeri ise “Pro” etiketli tablet.

Geliştirici Kuba Wojciechowski tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, “Felix” kod adlı cihazın katlanmış ve açık ekranlı kullanımına yönelik referanslar barındırıyor. Burada cihazın kameralarıyla ilgili detaylı bilgiler de yer alıyor. 64 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX787 sensörün ana kamera görevini üstleneceği, 10.8 megapiksel Samsung S5K3J1 sensörün telefoto kamera olarak kullanacağı görülüyor. 8 megapiksel Sony IMX355 sensörün de telefonda bulunması bekleniyor. Ön tarafta da yine Samsung S5K3J1 sensörün yer alacağı belirtiliyor.

Katlanabilir ekranlı bu telefonun ikili arka kamera sistemi, cihazın yatay olarak katlanacağı söylentileriyle örtüşüyor. Daha önce çıkan haberlerde Google’ın istiridye kabuğu formatında bir tasarımı tercih edeceği konuşulsa da, sonrasındaki sızıntılar şirketin kitap gibi katlanan bir telefon tasarladığının işaretini vermişti.

Wojciechowski Google’ın bir “Pro” tablet üstünde çalıştığını da iddia ediyor. Kodlarda bu cihazdan “t6pro” ve “tangorpro” adıyla bahsedildiği görülüyor. Google geçtiğimiz mayıs ayındaki I/O etkinliğinde yeni bir Android tablet üstünde çalıştığını duyurmuştu. Ancak yeni sızıntı, şirketin bu tabletin “Pro” versiyonunu da çıkarabileceğini gösteriyor.

Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro için 6 Ekim’de bir tanıtım etkinliği gerçekleştirecek. Bu etkinlikte yukarıda bahsi geçen cihazların tanıtılmasına ise pek ihtimal verilmiyor. Her iki cihazın da 2023’te tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER