Teknoloji

Google daha kompakt tasarıma sahip bir Pixel çıkarabilir

google pixel 5

Google Pixel serisine daha “kompakt” tasarıma sahip yeni bir model ekleyebileceği söyleniyor. “Neila” kod adıyla anılan cihaz için hazırlıkların başladığı belirtiliyor.

Eğer bu iddia doğru çıkarsa, Google Pixel 5’in boyutuna yakın bir cihaza dönmüş olacak. Pixel 5, Pixel 6 serisindeki cihazlara kıyasla daha küçük ve daha yuvarlak hatlı bir cihaz. Buna ek olarak, Pixel 5’i tek elle kullanmak da Pixel 6’yı tek elle kullanmaya kıyasla daha kolay.

Çıkan haberlerin zamanlamasının ilginç olduğu söylenebilir. Apple iPhone 14 serisiyle birlikte “mini” modelden vazgeçmiş ve aksi istikamete gidip Plus modelini kullanıcılara sunmuştu. Kısacası büyük ekranlı telefonlar daha çok ilgi görürken, Google’ın daha küçük bir cihaza yönelmesi “olağan dışı” bir durum olarak değerlendirilebilir.

Söz konusu iddiayı ünlü duyumcu Digital Chat Station gündeme getirdi. Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, bu telefon düz ekran, ekrandaki deliğe yerleştirilmiş ön kamera ve mevcut Pixel’lere benzeyen arka panel tasarımıyla gelecek. Bu da kullanıcıları kamera çubuğunu ve iki farklı tonun beklediği anlamına geliyor.

Google Pixel serisi için gözler 6 Ekim’deki Pixel 7 ve Pixel 7 Pro etkinliğine çevrilmiş durumda. Ancak bu etkinlikten sonra da Pixel serisinin muhtemel üyeleri konuşulmaya devam edecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER