Teknoloji

Google Pixel serisinin satışlarındaki istikrarlı artış sürüyor

google Pixel 8

Google Pixel ailesi, küresel akıllı telefon pazarında hâlâ küçük ölçekli oyuncular arasında yer alıyor. Ancak bu durum, Google’ı yolculuğundan alıkoymuyor. Geçtiğimiz hafta Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’yu gözler önüne çıkaran şirket, 2016’dan bu yana neredeyse 40 milyon Pixel serisi telefon sattı. Google’ın satışlarının son bir yıllık dönemde arttığına dikkat çekildi.

Araştırma şirketi IDC’nin başkan yardımcısı Francisco Jeronimo, 2016-2023 arasında 37.9 milyon Pixel serisi telefon satıldığını belirtti. Jeronimo’nun verdiği bilgiye göre, geçtiğimiz yıl satışlarda çift haneli artış kaydedildi.

7 yılda 37.9 milyon telefon satmanın büyük bir başarı olmadığı söylenebilir. Örneğin, Apple sadece bir yılda 224 milyon iPhone satıyor ve bu sayı her yıl artıyor. 2018 itibarıyla Google’ın yaklaşık 4 milyon Pixel telefon sattığını belirten Jeronimo, 2019’da ivmenin yükseldiğini ve sadece o yıl içinde 7.2 milyon telefon satıldığını dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl Pixel 7’nin tanıtılmasından hemen önce toplam satışlar 27.6 milyon seviyesindeydi. Bu da Google’ın son 12 ay içinde 10 milyondan biraz fazla sayıda Pixel serisi telefon sattığı anlamına geliyor. Dolayısıyla Pixel 7 ile başlayan dönemin Google için en iyi Pixel senesi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Google Pixel serisi telefonlar özellikle ABD ve Japonya’da ilgi görüyor

Açıklanan sayıların çok büyük bir sürpriz olmadığını belirtmek gerekiyor. Google geçtiğimiz yıl özellikle ABD ve Japonya’da akıllı telefon pazarında önemli mesafeler kaydetmişti. Araştırmalar Japonya’da şirketin iPhone’dan pazar payı kapmayı başardığını da göstermişti. Google Pixel 8 serisiyle birlikte bu ivmenin nasıl bir seyir izleyeceğini görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER