Teknoloji

Google Pixel 8A’nın tüm renkleri sızdı

pixel 8a

Google, önümüzdeki ay düzenlenecek olan I/O 2024 etkinliğinde muhtemelen yeni Pixel 8A telefonunu tanıtacak. Android Headlines tarafından sağlanan bilgilere göre, cihazın resmi pazarlama görselleri sızdırıldı. Sızan görseller, Google’ın Pixel 8A‘yı siyah, porselen, mavi ve canlı bir yeşil olmak üzere dört renk seçeneğiyle sunmayı planladığını gösteriyor.

Google Pixel 8A renk seçenekleri ve tasarım detayları

Pixel 8A’nın önceki model gibi 6.1 inç ekran boyutuna sahip olduğu söyleniyor, ancak ekranın 90 Hz mi yoksa 120 Hz mi olacağı henüz net değil. 8A modelinin, Pixel 8 ve 8 Pro modellerine kıyasla özellikle alt kısmında daha kalın çerçevelere sahip olduğu belirtiliyor. Bu cihazlar gibi, Pixel 8A da Google’ın Tensor G3 çipi ile güçlendirilecek.

Google’ın bu yıl içinde Pixel 9 serisi dahilinde; Pixel 9, Pixel 9 Pro ve Pixel 9 Pro XL olmak üzere üç farklı model çıkarması bekleniyor. Her bir model farklı ekran boyutlarına ve fiyatlandırmaya sahip olacak. Ayrıca, Pixel Fold 2 olması beklenen modelin de sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu durum, 9A modeli için ürün yelpazesinde yeterli yer olmadığını düşündürüyor. Yurt dışındaki fiyatlandırmalara bakıldığında, 7A ile sürekli indirimde olan Pixel 8 modelleri arasında büyük bir fiyat farkı bulunmuyor.

Pixel 8A’nın, A serisi Pixel telefonların en azından bir süreliğine son modeli olabileceği söyleniyor. Bu durum, serinin devamına yönelik çeşitli söylentilere de yol açıyor.

Google, I/O 2024 açılış etkinliğini 14 Mayıs’ta gerçekleştirecek. Pixel 8A ile ilgili sızıntıların oldukça fazla olmasına rağmen, Pixel Fold 2 hakkında henüz çok fazla bilgi görmedik. Bu durum, şirketin tüm üst sınıf seriyi aynı Tensor G4 işlemcide buluşturmak için Pixel Fold 2’yi ekim ayına kadar bekletebileceğini akıllara getiriyor.

Google’ın yeni Pixel 8A modeliyle sunduğu renk çeşitliliği, özellikle canlı yeşil seçeneğiyle kullanıcıların ilgisini çekmeyi hedefliyor. Bu yeni renk seçeneği, daha önce Pixel 8 renk seçeneklerine eklenen “nane” renginden çok daha doygun bir ton olarak dikkat çekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER