Teknoloji

Google Pixel 8’de ekran küçülecek, Pixel 8 Pro’da ise aynı kalacak

google pixel 8

Google’ın Pixel 7A’yı önümüzdeki ay I/O geliştirici konferansı tanıtması bekleniyor. Ancak şirket bir taraftan da 2023 model amiral gemisi telefonları için hazırlıklarını sürdürüyor. Google Pixel 8 serisiyle ilgili bilgilere de yenileri eklenmeye devam ediyor.

Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları’ndan (DSCC) analist Ross Young’ın verdiği bilgiye göre; Pixel 8, 6.16 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak. Pixel 8 Pro’da ise ekran büyüklüğü 6.7 inçe yükselecek. Ekranlar için Samsung’a sipariş verildiğini söyleyen Young, panel üretiminin ise mayıs ayında başlayacağını belirtti.

Pixel 8’in ekranı Pixel 7’ye kıyasla “bir tık” daha küçük olacağa benziyor. Pixel 7’de 6.32 inç bir ekran mevcuttu. Pixel 8 Pro ise selefleri Pixel 7 Pro ve 6 Pro ile aynı ekran büyüklüğüne sahip olacak.

Google Pixel 8 serisinde büyük tasarım değişiklikleri beklenmiyor

İki telefona ait CAD tabanlı görseller daha önce ortaya çıkmıştı. Bu görseller Google’ın düz kenarlardan vazgeçmeyeceğini göstermişti. Hafif yuvarlatılmış köşeler ve kamera çubuğu da tasarımda değişmeyecek unsurlar arasında yer alıyor.

Google Pixel 8 serisinin üyelerinin sonbaharda tanıtılması bekleniyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Pixel 8 ve Pixel 8 Pro hakkında çok daha fazla sızıntıyla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER