Teknoloji

Google Pixel 8’in çıkış fiyatı Pixel 7’den daha yüksek olacak

google pixel 8

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro sonbaharda kullanıcılarla buluşacak. Serinin üyeleriyle ilgili sızıntılar da bir süredir devam ediyor. Bunların en yenisi, Pixel 8’in seleflerine kıyasla daha yüksek bir fiyat karşılığında satışa sunulacağını gösteriyor.

Pixel 6 ve Pixel 7, 600 dolar karşılığında piyasaya çıkmıştı. Pixel 6 Pro ve 7 Pro’nun fiyat etiketinde ise 900 dolar yazıyordu. Pixel 7a’nın Pixel 6a’ya kıyasla 50 dolar daha yüksek bir fiyatla satışa sunulması, şimdiden bir emsal oluşturuyor. Bu emsal, Pixel 8 ve 8 Pro’nun selefleriyle aynı fiyat etiketlerine sahip olması ihtimalini düşürüyor.

Ünlü duyumcu Yogesh Brar’ın paylaşımına göre, Pixel 8’in fiyat etiketinde 650 veya 700 dolar yazacak. Bu da kullanıcıların 50 veya 100 dolarlık bir fiyat artışıyla karşılaşabileceği anlamına geliyor. Söz konusu fiyatın 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyon için geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

Pixel 8’de kullanıcıları 120 Hz bir ekran bekliyor. Bu ekranın Pixel 7’ninkine kıyasla az da olsa daha büyük olacağı tahmin ediliyor. Telefonda optik yerine ultrasonik bir parmak izi tarayıcısının olacağı söyleniyor. 24W kablolu ve 12W kablosuz şarj desteğine sahip 4485 mAh kapasiteli pilin varlığı da Brar’ın paylaşımıyla doğrulananlar arasında yer alıyor.

Google Pixel 8 Pro’nun çıkış fiyatı da artacak mı?

Pixel 8 Pro’nun çıkış fiyatında bir artış olup olmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Pro modeller ve standart modeller arasında ABD’de şimdiye kadar 300 dolarlık bir fiyat farkı söz konusuydu. Pixel 8 serisinde bu durumun devam edip etmeyeceği şu an için bilinmiyor.

Google Pixel 8 serisinin ekim ayının başlarında resmiyet kazanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER