Teknoloji

Google Pixel 8 serisiyle yazılım güncellemesi desteğini uzatacak

google pixel 8 pro

Android telefonlar güncelleme devamlılığı konusunda zaman içinde gelişme gösterse de, henüz iPhone’ların seviyesini yakalayabilmiş değil. “Android’in sahibi” olarak tanımlayabileceğimiz Google bile Pixel serisi telefonları için bir süredir üç yıl yazılım güncellemesi ve ekstra iki yıl güvenlik güncellemesi desteği sunuyor. Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro ile bu sürenin biraz daha uzayabileceği belirtiliyor.

Hâlihazırda Google, 2017-2021 yılları arasında çıkardığı Qualcomm işlemcili Android telefonları için üç yıl boyunca yazılım güncellemesi desteği sunuyor. Samsung telefonlar için bu destek süresi dört yıl. Güney Koreli şirket de buna Galaxy S21, S22, Flip 3 ve Fold 3 modelleriyle başlamıştı. 2023 model cihazlarında da bunu sürdüren şirket, daha uygun fiyatlı modelleri için de daha fazla yazılım güncellemesi sunuyor.

Nvidia Shield gibi Android tabanlı cihazlarda güncelleme süresi sekiz yılı buluyor. Ancak bunun Nvidia’nın Tegra X1 ve X1+ çipleri üzerindeki sıkı kontrolüyle bağlantılı olduğunu belirtmek gerekiyor. Google da Tensor serisi işlemcileriyle bu yönde ilerliyor. Ancak Tensor’un ilk üç neslinin Samsung Exynos işlemcilerle sıkı bağlantı içinde olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Yazılım güncellemeleri konusunda Apple’ın Android ekosistemindeki rakiplerinden çok daha ileride olduğu rahatlıkla söylenebilir. Cupertino merkezli şirketin 2018’in eylül ayında tanıttığı ve kutusundan iOS 12 ile çıkan iPhone Xs, önümüzdeki eylül ayında iOS 17 güncellemesini alacak. 2015 çıkışlı iPhone 6s’in de iOS 15’te kalmasına rağmen, hâlâ güvenlik güncellemeleri aldığını belirtelim.

Google Pixel 8 ile Samsung’u sollamayı hedefliyor

Güncelleme konusunun iPhone ile yapılan karşılaştırmalarda Android’in yumuşak karnı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro ile birlikte bu durumu ortadan kaldırmak için ciddi bir sıçrama yapacak gibi görünüyor. Ancak yazılım devinin bu konudaki ilk hedefinin Apple’ı yakalamaktan ziyade Samsung’u sollamak olduğu anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER