Teknoloji

Google Pixel 8 Serisi, pil ömründe büyük bir atılım yapıyor

google pixel 8

Yeni nesil akıllı telefonlara dair heyecanla beklenen haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez gözler, Google’ın gelecek nesil telefonları Pixel 8 ve 8 Pro üzerinde. Sektördeki son sızıntılar, bu yeni modellerin daha büyük pil kapasiteleri ve daha hızlı şarj hızlarıyla kullanıcılarını memnun etme sözü veriyor. Bu sızıntılar, Google’ın içerisinden Android Authority’ye konuşan bir kaynak tarafından dile getirildi.

Google Pixel 8 ve 8 Pro’da beklediğimiz pil özellikleri

Özellikle dikkat çeken iki özellik var: Beklenen yeni telefonların kablolu şarj hızları. Söz konusu kaynak, Pixel 8’in 24W ve 8 Pro’nun ise 27W’lık bir hızla şarj olacağını belirtiyor. Bu hızlar, yerine gelecekleri telefonların şarj hızlarına göre ciddi bir artışı temsil ediyor. Fakat kablosuz şarj hızları aynı kalacak: Pixel 8’de 20W, Pro’da ise 23W, tıpkı önceki Pixel 7 serisinde olduğu gibi. Kablolu şarjın kablosuz şarja kıyasla daha hızlı olduğu bir gerçek olsa da, kablosuz şarj hızının sabit kalması, Google’ın bu teknolojiye olan bağlılığını yansıtıyor.

Google’ın yeni telefonlarına dair bir diğer çarpıcı özellikse pil kapasitelerindeki hafif ama önemli artış. Sızıntılara göre 8 modeli, 4,485 mAh’lik bir pil taşıyacak, ki bu Pixel 7’nin 4,270 mAh’lik piline kıyasla bir artış. 8 Pro’nun pil kapasitesi ise 4,950 mAh olacak, ki bu da Pixel 7 Pro’nun 4,926 mAh’lik piline kıyasla bir yükseliş demek. Ancak, daha büyük pil kapasitesinin her zaman daha iyi bir pil ömrü anlamına gelmeyeceğini de unutmamak gerek. Bu yüzden, bu konuda son kararı vermek için telefonların piyasaya sürülmesini beklememiz gerekecek.

İlginizi çekebilir

Pixel 8’de Wi-Fi 7 ve daha fazlası olacak

Haberler bununla sınırlı değil. Hem Pixel 8 hem de 8 Pro’nun en yeni Wi-Fi 7 standardını destekleyeceği belirtiliyor. Ayrıca, daha hassas konum izleme sağlayan ultra geniş bant (UWB) desteği, Pro modeline özel olmaya devam edecek.

Son olarak, Pixel 8 serisinin, önceki modellere kıyasla daha fazla ülkede kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor. Bu bilgi, elektronik garanti için sunulan ek dil desteği temelinde öne sürülüyor.

Öyle görünüyor ki, Google Pixel 8 ve 8 Pro, kullanıcılarına küçük ama etkileyici geliştirmeler sunacak. Google’ın takvimine uygun gidersek, bu telefonları ekim civarında görmeyi umabiliriz. Ayrıca, bu telefonların hem görüntü hem de kamera yönünden geliştirmeler sunacağı söylentiler arasında.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER