Teknoloji

Google Pixel 7a Pixel 6a’dan daha yüksek bir fiyatla satılacak

google pixel 7a

Google Pixel 7a hakkındaki söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu söylentiler, telefonun selefine kıyasla daha gelişmiş özelliklere sahip olacağını gösteriyor. Gelişmiş özellikler fiyatı da artıracak gibi görünüyor. 9to5Google’ın haberine göre, orta segmentte konumlanan akıllı telefon ABD’de 499 dolar karşılığında satılacak. Bu da telefonun Pixel 6a’ya kıyasla 50 dolar zamlandığı anlamına geliyor.

Pixel 7a hakkındaki söylentileri düşününce bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Telefonun 90 Hz ekran, 64 megapiksel ana kamera, kablosuz şarj gibi “üst sınıf” özelliklerle resmiyet kazanması bekleniyor.

Dolayısıyla fiyat artışı söylentisi bir sürpriz etkisi yaratmıyor. Ancak Pixel 4a’nın zamanında 350 dolar karşılığında satışa sunulduğunu düşününce aradan geçen zamandaki fiyat artışı dikkat çekiyor.

Google Pixel 7a için çok uzun süre beklemek gerekmeyecek

Pixel 7a için çok uzun süre beklemek gerekmeyecek gibi görünüyor. Akıllı telefonun 11 Mayıs itibarıyla raflardaki yerini alacağı söyleniyor. Front Page Tech’ten Jon Prosser, Pixel 7a’nın 10 Mayıs’ta resmiyet kazanacağını ve ön satışa çıkacağını belirtirken, 9to5Google’ın haberinde telefonun 11 Mayıs’ta kullanıcılarla buluşacağı bilgisi yer alıyor. Pixel 6a tanıtıldıktan iki ay sonra sevkiyatlar başlamıştı. Dolayısıyla Google’ın ciddi bir hız kazandığı söylenebilir.

Google Pixel 7a’nın selefine kıyasla zamlı bir fiyatla satılacak olması, bu telefonu heyecanla bekleyenleri üzecektir. Ancak Pixel 6a, 7 ve 7 Pro’nun gördüğü ilgi, Google’ı ürün ve fiyat politikası konusunda cesaretlendirmiş gibi görünüyor. Google’ın bu cesaretin karşılığını nasıl alacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER