Teknoloji

Google Pixel 7a’nın özellikleri netleşiyor: 90 Hz ekran, 64 megapiksel ana kamera, kablosuz şarj

google pixel 7a

Google Pixel 7a çok büyük ihtimalle önümüzdeki hafta resmiyet kazanacak. Pixel 7a için “orta sınıf” bir telefon tanımlaması yapılsa da, sızan özellikler telefonun standart Pixel 7’ye bir hayli yakın olduğunu gösteriyor. Özellikler hakkında bilgi edinmeyi sağlayan en yeni paylaşım, duyumcu Roland Quandt’tan geldi.

Pixel 7a’da ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. Bu Google’ın “a” serisi Pixel telefonları için bir ilk olacak. 90 Hz ekran ve 18W kablosuz şarj desteği gibi özellikler de Pixel 7a’nın selefi Pixel 6a’nın bir hayli önünde olacağını gösteriyor.

Pixel 7a’nın özellikleri, yukarıda da belirttiğimiz gibi, geçtiğimiz sonbaharda tanıtılan Pixel 7’ye bir hayli yakın. Pixel 7a’nın kalbinde de Google’ın Tensor G2 işlemcisi bulunuyor. Bellek ve depolama alanı kapasiteleri konusunda ise bilgi verilmiş değil.

google pixel 7a

Google Pixel 7a selefinden daha pahalı olacak

Pixel 7 geçtiğimiz yıl 600 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştu. Pixel 7a’nın başlangıç fiyatının ise 500 dolar olması bekleniyor. Bunun Pixel 6a’nın fiyatının 50 dolar üstünde olduğunu belirtmekte fayda var. İki telefon arasındaki fiyat farkını düşününce bu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor.

google pixel 7a

Google Pixel 7a’da ekran büyüklüğünün 6.1 inç olması bekleniyor. Pixel 7’de 6.3 inç bir ekran mevcut. Her iki ekranda da AMOLED panel bulunuyor, Full HD+ çözünürlük sunuyor ve yenileme hızı 90 Hz. Sızan bilgiler, bu iki akıllı telefonun bir hayli yakın durduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER