Teknoloji

Google Pixel 7a yenileme hızı yüksek ekran ve kablosuz şarjla gelecek

google pixel 6a google pixel 7a

Geçtiğimiz mayıs ayında tanıtılan Google Pixel 6a hakkındaki en önemli şikayetlerden biri, ekranda yüksek yenileme hızı desteğinin bulunmamaması olmuştu. Görünen o ki, internet devi bu geri bildirimi değerlendirmiş gibi görünüyor. Gelen haberlere göre, Google Pixel 7a Full HD+ çözünürlüklü 90 Hz ekranla kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu panelin Samsung tarafından üretileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Geliştirici Kuba Wojciechowski, Pixel 7a hakkında başka iddialar da paylaştı. Telefonda bulunması beklenen kameraları da mercek altına alan Wojciechowski, telefonun kamera sisteminin “Pixel 22 Orta Segment” adını taşıyacağını belirtti.

Kod adı “Lynx” olan Pixel 7a’nın kamera sisteminde Samsung GN1, Sony IMX787 ve Sony IMX712 sensörlerinin bulunması bekleniyordu. Ancak GN1 sensörünün kodlardan çıkarılması, telefonda iki kameranın bulunacağı anlamına geliyor. Ana kamera görevini IMX787 sensörün, ultra geniş açılı kamera görevini ise IMX712 sensörün üstleneceği belirtiliyor.

Google Pixel 7a kablosuz şarj desteğiyle gelecek

Google Pixel 6a’da da iki arka kamera mevcut. Ancak ana arka kamera sensörünün iyileştirilmesi, Pixel 7a ile daha iyi fotoğrafların çekilebileceği anlamına geliyor. Google’ın bu telefonda kablosuz şarj desteğine yer vereceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu destek Pixel 6a’da mevcut değildi. Pixel 7a’nın kablosuz şarj desteğinin 5W hızıyla sınırlı kalacağı belirtildi.

Pixel 5a’da 3.5 mm kulaklık jakı mevcuttu. Pixel 6a’da ise bu jak kaldırılmıştı. Google Pixel 7a’da kulaklık jakının bulunup bulunmayacağı belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER