Teknoloji

Google Pixel 7 serisine yeni bir üye katılabilir

google pixel 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro‘nun yanına yakında bir cihaz daha eklenebilir. Dedikodulara göre, internet devi Pixel 7 Ultra adıyla anılan yeni bir telefon üstünde çalışıyor. Bu telefonun gelişmiş kamera sistemiyle Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’dan ayrılacağı söyleniyor.

Pixel 7 Ultra iddiasını geliştirici ve duyumcu Kuba Wojciechowski gündeme getirdi. “Lynx” kod isimli henüz duyurulmamış bir telefona dair referanslara kodlarda rastladığını ve bu telefonun Google’ın mevcut portföyünün tepesine yerleşmesinin muhtemel göründüğünü belirtti.

Pixel 7 Ultra ismi daha önce de gündeme gelmişti. Bir diğer ünlü duyumcu Ice Universe de Google Pixel 7 Ultra’yı serinin diğer üyelerinden ayıracak özelliğinin kamerası olacağını belirtiyor. Bu telefonda 1 inçlik bir kamera sensörünün bulunacağı söyleniyor. Samsung’un Galaxy S23 Ultra’ya da 1 inç kamera sensörü yerleştirmesi bekleniyor.

Bu sensör tercihi sayesinde telefon fotoğraf çekerken daha fazla ışık alabilecek. Doğal olarak ortaya daha aydınlık kareler çıkıyor. Bunun düşük ışık performansında hatırı sayılır bir fark yaratacağını tahmin etmek pek zor değil.

Pixel 7 Ultra’da Qualcomm’un en yeni Wi-Fi 6E ve Bluetooth çiplerinin bulunması ve böylelikle daha güçlü bir kablosuz bağlantı sunulması bekleniyor. 5G desteği de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Bunun günümüzde artık her amiral gemisinde standart hâline geldiğini hatırlatmakta fayda var.

Google Pixel 7 Ultra hakkında bilinenler bunlarla sınırlı. Bu telefonun çıkışının gelecek yıla kalabileceği veya böyle bir cihazın hiç resmiyet kazanmayabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER