Teknoloji

Google Pixel 6a’nın tüm özellikleri ortaya çıktı

google pixel 6a google pixel 7a

Geçtiğimiz ay resmen duyurulan Google Pixel 6a bir süre önce kutu açma videolarında boy göstermişti. Henüz satışa sunulmayan telefon Pixel 6 Pro ile karşılaştırılırken de görülmüştü. Şimdi de ünlü duyumcu Evan Blass, telefonun tüm özelliklerini Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı. Blass’ın paylaşımında telefonun görsellerini görmek de mümkün oluyor.

Bu son sızıntıyla birlikte Pixel 6a’ya dair hemen hemen tüm detaylar ortaya çıkmış oldu. Google’ın Tensor işlemcisini taşıyan telefon, ABD’de 21 Temmuz’da satışa sunulacak. Telefonun fiyat etiketinde 449 dolar yazacak.

Akıllı telefon için siyah, beyaz ve yeşil olmak üzere üç renk seçeneği sunulacak. 6.1 inç büyüklüğündeki OLED ekran HDR desteğiyle gelecek. Telefonun parmak izi tarayıcısı da ekranın içine yerleştirilecek.

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro kullanıcıları telefonların ekran içi parmak izi tarayıcısının performansına yönelik şikayetlerini sosyal medyadan paylaşmıştı. Benzer bir durumun Pixel 6a’da tekrarlanıp tekrarlanmayacağı merak ediliyor. Ancak internet devinin gelen geri bildirimler doğrultusunda parmak izi tarayıcısının performansını iyileştirmesi sürpriz olmayacaktır.

Google Pixel 6a 6 GB DDR5 RAM, 128 GB UFS 3.1 depolama alanı, 4306 mAh pil, 4K 60 fps video kayıt desteği gibi özelliklerle gelecek. Google’ın telefon için 5 yıl boyunca güvenlik güncellemesi desteği sunması da beklentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER