Teknoloji

Google Pixel 6a performans testinde Pixel 6’yı solladı

google pixel 6a

Google Pixel 6a uzun süredir konuşulsa da, cihaz hakkındaki dedikodu ve sızıntılar son zamanlarda biraz daha artmış durumda. Bu da akıllı telefonun resmiyet kazanmasının çok uzak olmadığını düşündürüyor.

Söz konusu sızıntıların en yenisi, Android Headlines sitesinden geldi. Pixel 6a, Geekbench’in veri tabanında Pixel 6 ile birlikte görülüyor. Burada asıl dikkat çeken nokta, Pixel 6a’nın aldığı puanla Pixel 6’yı sollaması oluyor.

Hemen aşağıda yer alan ekran görüntüsünde görebileceğiniz üzere iki telefonun performansı arasındaki fark oldukça küçük. Hatta testin tekrarlanması durumunda Pixel 6’nın öne geçmesi de muhtemel görünüyor. Yine de, test sonuçları Google’ın uygun fiyatlı telefonunun performansı konusunda ipucu veriyor.

Performans testinin sonuçları, cihazda 6 GB RAM’in bulunacağını doğruluyor. Bu noktada Pixel 6a’nın kalbinde Google’ın Tensor işlemcisinin olacağını hatırlatmakta fayda var. Pixel 6a ve Pixel 6’nın performansları yakın görünse de, Pixel 6a hem tek hem de çift çekirdek performansıyla öne geçmeyi başarıyor.

Google Pixel 6a, internet devinin önümüzdeki ay gerçekleştireceği I/O 2022 geliştirici konferansının açılış etkinliğinde resmen gözler önüne çıkabilir. Ancak telefonun I/O 2022’ye yetişmeyebileceği iddiası da kısa süre önce gündeme gelmişti. Şirketin bu etkinlikte Pixel Watch akıllı saatle ilgili bilgiler verebileceği de belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER