Teknoloji

Google Pixel 6a’nın kamera uygulaması Hareket Modu’nu desteklemeyecek

google pixel 6a

Google Pixel 6a yakın zamanda resmiyet kazanması beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’nun daha uygun fiyatlı versiyonu olarak tanımlanabilecek cihazda bu iki telefonda mevcut olan bazı özellikler bulunmayacak. XDA Developers’ın haberine göre, Hareket Modu isimli kamera özelliği de söz konusu eksikler arasında yer alıyor.

Hareket Modu, makine öğrenmesini ve çoklu kare yakalama teknolojisini kullanarak hareket hâlindeki nesnelerin net görüntülerinin yakalanmasını sağlıyor. Çekilen fotoğraflarda hareketli nesne net görünürken, arka plan bulanıklaştırılıyor.

XDA ekibinden geliştirici Kuba Wojciechowski, Hareket Modu ile ipuçlarını gösteren kodu incelerken Pixel 6a’nın “bluejay” kod adının listeden bariz bir şekilde kaldırıldığını ortaya çıkardı.

Pixel 6a da Pixel 6 ve Pixel 6 Pro gibi Google’ın Tensor işlemcisiyle gelecek. Ancak akıllı telefonun kamera modülünün selefi Pixel 5a ile aynı olması bekleniyor. Bu modülde 12.2 megapiksel ana kamera ve 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera yer alıyor. Söz konusu durum, eski Pixel telefonlardaki 12.2 megapiksel sensörlerin Hareket Modu’nu desteklemediği anlamına geliyor.

Pixel 6a’nın 6.2 inç büyüklüğünde OLED ekrana sahip olması bekleniyor. Telefonun tasarımının Pixel 6’ya yakın olacağı belirtilirken, fiyatı aşağıda tutmak için bir önceki neslin kameralarının tercih edilmiş olması muhtemel görünüyor.

Google Pixel 6a tanıtımı için oklar I/O 2022’nin 11 Mayıs’taki açılış etkinliğini işaret ediyor. Telefonun piyasaya çıkışının ise temmuz sonunu bulabileceği belirtiliyor. İnternet devinin aynı etkinlikte Pixel Watch akıllı saatini de tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER