Teknoloji

Google Pixel 6a için oklar yeniden mayıs ayını işaret ediyor

google pixel 6a

Google Pixel 6a hakkındaki haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun çıkış tarihi konusunda ise farklı iddialar söz konusu. İlk önce telefonun mayıs ayında gerçekleştirilecek I/O 2022’de tanıtılacağı söylense de, daha sonrasında duyurunun daha ileri bir tarihe kalabileceği iddia edilmişti. Ancak ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) kayıtları, Pixel 6a duyurusu için yeniden mayıs ayını öne çıkarıyor.

FCC’ye sunulan belgelerde Pixel 6a’nın yanı sıra Pixel 7 ve Pixel 7 Pro gibi cihazlara dair ipuçlarını görmek mümkün oluyor. Pixel 6a modellerinden en azından birinin mmWave 5G desteğine sahip olacağı görülüyor. Bunun Pixel 6a’yı piyasadaki en uygun fiyatlı ve güçlü 5G telefon alternatiflerinden biri hâline getireceğini belirtmek gerekiyor.

Google I/O 2022, 11 Mayıs’ta başlayacak. Belgelerin ortaya çıkış zamanlaması, Pixel 6a’nın I/O 2022’nin açılış etkinliğinde duyurulması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Google Pixel 5a için FCC’ye belgeleri 2021’in temmuz ayında sunmuş ve telefon da ağustos ayında resmiyet kazanmıştı. Benzer bir senaryonun Pixel 6a için tekrarlanması sürpriz olmayacaktır.

Google Pixel 6a kısa süre önce Pixel 6 ile birlikte Geekbench’in performans testinden de geçmişti. Akıllı telefon bu testte performansıyla Pixel 6’yı küçük bir farkla da olsa geride bırakmayı başarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER