Teknoloji

Google Pixel 6 sızıntısı teknik özelliklere ışık tutuyor

google pixel 6

Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’nun önümüzdeki sonbaharda resmiyet kazanması bekleniyor. Şirketin bu cihazlar için özel bir işlemci hazırlayacağı iddiası daha önce gündeme gelmişti. Duyumcu Jon Prosser’in paylaştığı özellik listesi, bu iddiayı doğruluyor.

Pixel 6 serisinde pil kapasitesi ciddi anlamda artacak gibi görünüyor. Prosser’e göre; Pixel 6’da 4614 mAh, Pixel 6 Pro’da ise 5000 mAh kapasiteli bir pil bulunacak.

Pixel 6, 6.4 inç AMOLED ekranla gelecek. Akıllı telefonun arkasında 50 megapiksel ana kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı kameranın eşlik edeceği söyleniyor. 8 GB RAM’e sahip telefon için 128 ve 256 GB olmak üzere iki depolama alanı seçeneği sunulacağı belirtiliyor.

Pixel 6 Pro’nun ise 6.71 inçlik P-OLED ekranla geleceği söyleniyor. Bu panelin üretimini LG’nin gerçekleştireceği belirtiliyor. Arka kamera sistemine ise 48 megapiksel telefoto kameranın eklenmesi bekleniyor. 12 GB RAM ile gelecek telefon için ekstra olarak 512 GB depolama alanı seçeneği sunulacağı da Prosser’in verdiği bilgiler arasında yer alıyor.

Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro, kutularından Android 12 yüklü şekilde çıkacak ilk cihazlar olacak. Prosser, Google’ın Pixel 6 serisi için beş yıl boyunca Android güncellemesi sözü vereceğine de dikkat çekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER