Teknoloji

Google Pixel 6 serisi için sızıntılar devam ediyor

google pixel 6

Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro, 19 Ekim’de resmiyet kazanacak. Ancak telefonlara dair pek çok şey, resmi paylaşımlar ve sızıntılar sayesinde şimdiden biliniyor. Bu sızıntıların en yenisi İngiltere’den geldi. Pixel 6 ve Pixel 6 Pro, perakende zinciri Carphone Warehouse’un internet sitesinde görüldü. Ürün sayfaları, akıllı telefonlara dair önemli bilgileri gösteriyor.

Pixel 6 Pro ile başlayalım. Bu telefonun kalbinde Google’ın özel olarak hazırladığı Tensor işlemcinin bulunduğu biliniyor. Cihaz üzerindeki yapay zekâ operasyonlarını hızlandıran bu işlemci Gece Görüşü, Gece Modu ve yeni Sihirli Silgi gibi özelliklerin sürati artıyor. Verimlilik öne çıksa da, Tensor performansıyla Pixel 5’teki Snapdragon 765G’yi yüzde 80 oranında sollamayı başarıyor.

Pixel 6 Pro’da, Google’ın şimdiye kadar bir telefonda sunduğu en gelişmiş kamera mevcut. 50 megapiksel çözünürlüklü ana kamera, Pixel 5’in ana kamerasına kıyasla yüzde 150 oranında daha fazla ışık alıyor. Bu da geceleri çok daha net fotoğraflar çekebilmeyi sağlıyor.

google pixel 6
4x Telefoto Kamera

Telefoto lens de Pixel 6 Pro ile birlikte geri dönüyor. 4x optik yakınlaştırma yapabilen telefoto lens, Super Res Lens özelliğiyle yakınlaştırmayı 20x seviyesine taşıyor. Ultra geniş açılı kamera hakkında 12 megapiksel çözünürlük dışında başka bir detay bilinmiyor. Telefonun önünde ise 94 derece görüş açısına sahip bir kamera mevcut.

Sihirli Silgi

Yukarıda da adını andığımız yapay zekâ destekli Sihirli Silgi özelliği ise tahmin edilebileceği üzere fotoğraflardan istenmeyen insan ve nesneleri çıkarabilmeyi sağlıyor. Bunun kalabalık mekanlarda fotoğraf çektirmek zorunda kalanları sevindireceğini tahmin etmek pek zor değil. Face Unblur özelliği is fotoğrafta bulanık çıkan yüzleri netleştirmeyi sağlıyor.

Face Unblur

Pixel 6 Pro, 30W şarj desteğiyle gelecek. Telefonun pili 30 dakika içinde yüzde 50 oranında dolacak. 23W hızlı kablosuz şarj ve pil paylaşımı gibi özellikler de telefonda mevcut.

Akıllı telefon 6.7 inç LTPO OLED ekranla gelecek. Ekranın yenileme hızı 10 ila 120 Hz arasında değişecek. Ekranı Gorilla Glass Victus cam koruyacak. Telefonda toza ve suya karşı dayanıklılık için IP68 sertifikasıyla gelecek.

google pixel 6Pixel 6 Pro’da güvenlik boyutunu ise Titan M2 işlemci üstlenecek. Google yeni telefonlar için beş yıl boyunca güvenlik güncellemesi sözü de vermişti. Akıllı telefon 55 dilde çevrimdışı olarak çeviri yapabilecek.

Google Pixel 6’da da Tensor işlemci ve Titan M2 güvenlik işlemcisi bulunacak. 50 megapiksel ana kamera ve 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera da bu telefonda mevcut olacak. Telefoto kamera da Pixel 6 Pro’ya özel kalacak.

Akıllı telefonda 6.4 inç OLED ekran mevcut. Ekranın yenileme hızı 120 Hz olsa da, bunun LPTO panel olduğu düşünülmüyor. Gorilla Glass Victus cam ve IP68 sertifikası da Pixel 6’nın özellikleri arasında bulunuyor.

Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro, 19 Ekim’de gözler önüne çıkacak. Ancak ilk etapta sekiz ülkede piyasaya sürülecek. Pixel 6’nın Avrupa’da 650 avrodan başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER