Teknoloji

Google Pixel 6 Pro sızıntısı tüm detayları gösteriyor

google pixel 6 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone 13 serisini tanıtmasının ardından teknoloji dünyasında gözler Google’a çevrildi. İnternet devinin de Pixel 6 serisini yakında tanıtması bekleniyor. Tanıtım için bekleyiş sürerken, yeni bir sızıntı Google Pixel 6 Pro hakkındaki tüm detayları gözler önüne seriyor.

XDA Developers’ın haberine göre, Pixel 6 Pro 1440p çözünürlüklü bir ekranla gelecek. Ekranın maksimum yenileme hızı 120 Hz olacak. Yenileme hızının değişken olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor. Samsung’un Exynos 5123 5G modeminin telefonda bulunacağı bu sızıntıyla bir kez daha doğrulanırken, desteklenecek bantlar konusundaki belirsizlik sürüyor. Ancak telefonun en azından ABD’de mmWave 5G desteği sunması bekleniyor.

Telefonun Tensor işlemcisinin 2x2x4 şeklindeki çekirdek konfigürasyonu da son sızıntıyla doğrulanıyor. Ancak en hızlı iki çekirdeğin Cortex-X1 olup olmadığı da şu an için bilinmiyor. Pixel 6 Pro’da Tensor’a 12 GB LPDDR5 RAM eşlik edecek. Depolama alanının 128 GB olması ise biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak Google’ın daha yüksek bir seçenek sunabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Akıllı telefonun ana kamerasında 50 MP Samsung ISOCELL GN1 sensör bulunacak. Ultra geniş açılı kamerada ise 12 MP Sony IMX386 sensör kullanılacak. Telefoto kamerada Sony IMX386 sensörün çözünürlüğü 48 MP olacak. Ön kamerada ise 12 MP Sony IMX663 sensörün bulunması bekleniyor.

Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro için oklar ekim ayının ortasını işaret ediyor. Google’ın Android 12’yi 4 Ekim’de dağıtıma çıkaracağı söyleniyor. Telefonların Android 12’nin çıkışından önce piyasaya sürülmesi ihtimal dışı görünüyor.

İLGİLİ HABERLER