Teknoloji

Google Pixel 6 Pro’nun ekran sorununu güncellemeyle çözecek

google pixel 6 pro

Google Pixel 6 serisi telefonlarının dağıtımına geçtiğimiz hafta itibarıyla başlamış durumda. Şirketin talebi karşılama konusunda sıkıntı yaşadığına dair haberler gündeme gelmiş, aynı zamanda Google Pixel 6 Pro sahiplerinin bazı ekran sorunlarıyla karşılaştığı ortaya çıkmıştı.

Geçmişte de Pixel serisi cihazlarında kalite kontrol ve donanım sorunları yaşayan şirket, Pixel 6 Pro’da görülen ekran probleminin önümüzdeki ay dağıtılacak bir güncellemeyle çözüleceğini açıkladı.

Bazı Pixel 6 Pro sahipleri, telefon kapalıyken güç butonuna bastıklarında ekranda yatay çizgiler gördüklerini belirtmişti. Söz konusu sorunun varlığını doğrulayan internet devi, ürün destek sayfasında bazı kullanıcıların cihaz kapalıyken kısa süreliğine ve çok az ekran deformasyonu görebileceğini belirtti. Google bunun güç butonuna yeterince kuvvetli basılmadığında yaşandığının da altını çizdi.

Açıklamada bunun donanımsal bir sorun olmadığı vurgulandı. Sorunun yazılım güncellemesiyle çözülebilecek seviyede olduğunu belirten Google, aralık ayında yayınlanacak yazılım güncellemesinde gerekli çözümün sağlanacağını açıkladı. Şirket, aralık ayı güncellemesiyle Android 12’nin hızlı ayarlar menüsünün tartışılan “İnternet” düğmesinin sorunlarını da çözecek.

Google, güncelleme yayınlanana kadar Pixel 6 Pro sahiplerine güç butonuna yeterince kuvvetli şekilde basmalarını önerdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER