Teknoloji

Google Pixel 6 için üretim kapasitesini ikiye katlıyor

google pixel
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 6 serisi telefonlarını bugün resmen gözler önüne çıkaracak. Japon gazetesi Nikkei’nin haberine göre, şirket yeni serisiyle birlikte satışlarda hatırı sayılır bir artış bekliyor.

Haberde Google’ın ilk etapta 7 milyondan fazla Pixel 6 siparişi verdiği belirtiliyor. Bu sayı, şirketin 2020’deki toplam üretim sayısının neredeyse iki katına tekabül ediyor. IDC’nin verilerine göre, Google geçtiğimiz yıl 3.7 milyon telefon üretti.

Google’ın yüksek satış beklediği tek telefon Pixel 6 değil. Uygun fiyatlı Pixel 5A’nın da satışlarının da arttığı belirtiliyor. Pixel 5A için şimdiye kadar 5 milyondan fazla siparişin geldiği söyleniyor. Pixel 5A da hesaba katıldığında Google’ın 2020’deki üretimini üçe katlaması öngörülüyor.

Nikkei’nin haberine göre, Google “Android işletim sistemli telefon üreten tek Amerikan markası” olma özelliğine vurgu yapmayı planlıyor. Şirketin Huawei’nin akıllı telefon pazarında yaşadığı sıkıntılardan da daha etkin biçimde yararlanmayı planladığı söyleniyor. Google’ın Apple, Samsung ve Xiaomi’yi zorlamayı hedeflediği de haberde belirtilen noktalar arasında yer alıyor.

Ancak Google’ın bu hedefe ulaşmak için çok uzun bir yol katetmesi gerekiyor. İnternet devinin ezeli rakibi Apple, bu yıl sonuna kadar 80 milyon iPhone 13 sevkiyatı gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu da Pixel serisinin ne kadar geride olduğunu gösteriyor.

Google’ın Pixel telefonları kameraları ve yazılım tasarımlarıyla genellikle iyi yorumlar alıyor. Ancak Google bu telefonları hiçbir zaman çok büyük hacimde üretmediği için yüksek satış rakamlarına ulaşması mümkün olmamıştı. ABD’de Lenovo, LG ve OnePlus’ın bile arkasında kalan Google’ın Apple ve Samsung ile farklı liglerde olduğu söylenebilir.

Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro hakkındaki pek çok detay şimdiden biliniyor. Pixel 6’nın 599 dolardan başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor. Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’da Google’ın kendi üretimi olan Tensor işlemcisinin yer alacağı da uzun süre önce doğrulanmıştı.

İLGİLİ HABERLER