Teknoloji

Google Pixel 5a birkaç hafta içinde resmiyet kazanabilir

google pixel 5a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android telefon pazarındaki hareketlilik hiç durmasa da, saf Android deneyimi isteyenler hâlâ Google’dan hareket bekliyor. Google Pixel 5a modeliyle ilgili söylentiler uzun zamandır etrafta dolaşırken, yeni bir sızıntı akıllı telefonun iki ay içinde tanıtılacağını gösteriyor.

Pixel 5a’nın tasarım ve teknik özellikleri bakımından Pixel 4a 5G’den pek fazla uzaklaşmayacağı söyleniyor. Sızıntılara göre, yeni akıllı telefonun kalbinde de Qualcomm Snapdragon 765G işlemci bulunacak. Tasarım ve teknik donanım benzerliği, Pixel 5a’nın varlık sebebinin sorgulanmasına neden oluyor.

Bir ara Pixel 5a’nın çip sıkıntısı nedeniyle tamamen iptal edildiği haberleri de gündeme gelmişti. Ancak Google bu iddiayı reddetmiş ve Pixel 5a’nın da geçtiğimiz yıl Pixel 4a’nın çıktığı dönemde resmiyet kazanacağını belirtmişti. Google kesin bir tarih vermese de, Bloomberg’den Mark Gurman tahmini dönemi biraz daha daralttı.

Gurman’a göre, Google Pixel 5a ağustos ayında resmiyet kazanacak. Şirket geçtiğimiz yıl Pixel 4a’yı da ağustos ayında tanıtmıştı. Google eylül ayının sonunda da Pixel 4a 5G ve Pixel 5 modellerini duyurmuştu. Şirketin bu yıl da benzer bir takvim uygulaması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER