Teknoloji

2020 model Google Pixel telefonlarıyla ilgili dikkate değer ipucu

google pixel 4a

Google’ın 2020 Pixel telefon serisi biraz daha çizgi dışı bir adlandırma sistemine sahip olacak gibi görünüyor. Eğer şirketin Google arama uygulamasında rastlanan en son ürün isimleri geçerli olursa, beklenen Pixel 5 ve Pixel 5 XL adları yerine “Pixel 4a (5G) ve “Pixel 5” modellerini göreceğiz.

Bu iki telefon daha önce XDA-Developers tarafından “redfin” ve “bramble” kod adlarıyla ortaya çıkarılmıştı. Her iki telefonun da dahili 5G destekli Snapdragon 765G işlemci sunacak şekilde tasarlanmıştı. Ayrıca “sunfish” kod adlı üçüncü bir cihaz daha vardı ve bunda da Snapdragon 730 işlemci bulunuyordu. Ancak son sızıntı bu kod adlarına sahip olan telefonlardan hangisinin hangi isimle çıkacağı konusunda ipucu veriyor. Bu da Google’ın bu yıl Pixel telefonlarında uyguladığı isimlendirme stratejisiyle ilgili büyük bir değişikliğin söz konusu olabileceği anlamına geliyor.

Son cihaz, yani “sunfish” adlı cihazın daha önce hakkında epey detay sızan Pixel 4A olduğu biliniyor. Google’ın geçen yılın Pixel 3A modelinde maliyetleri düşürmek amacıyla orta segment Qualcomm işlemci kullanması düşünüldüğünde bu epey mantıklı bir hareket gibi görünüyor. Ancak Google arama uygulamasının kodlarında “redfin” ve “bramble” kod adlı iki Snapdragon 765 telefonunun, sırasıyla Pixel 5 ve Pixel 4A (5G) modelleri olacağı ortaya çıktı. Pixel 5 XL ise ortalarda görünmüyor.

Tüm bunlar Google’ın 2020 akıllı telefon serisi için ne anlam ifade ediyor, bu bilinmiyor. Pixel 5, işlemcinin ötesinde diğerlerinden ayrılacak ne gibi farklılıklar sunacak, geçen yılın Pixel 4’ünde gördüğümüz yüzle kilit açmayı sağlayan özel kamera veya benzer donanımsal yenilikler görecek miyiz? Pixel 4A (5G), yeni daha küçük boyutlu amiral gemisi Pixel telefonu olurken Pixel 5 ise daha büyük olan “XL” telefonun yerini alan amiral gemisi telefon mu olacak? Google bu yıl akıllı telefon serisinde pazarın daha alt segmentlerine odaklanıp üst segmentte sadece bir telefon mu tutacak? Ya da Pixel 5 XL var da sızıntılarını henüz görmedik mi? Ve Qualcomm’un en üst seviye Snapdragon 865 yongaseti yerine daha az güce sahip olan işlemcisini kullanmak fiyat ve performans tarafında diğer amiral gemisi Android telefonlara göre neler kazandıracak?

Bu sorular cevap bekliyor ve şu an için de cevaplaması güç görünüyor. Ancak son sızıntı Google’ın bu yılki akıllı telefon seçeneklerinin geçen yıllardan daha farklı olacağını bize gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER