Teknoloji

Google Pixel 5 taslağı Pixel 4’e benzer tasarımı gösteriyor

google pixel 5

Google Pixel 5, sonbaharda tanıtılması beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Ancak telefona dair sızıntı ve dedikodular şimdiden gündeme gelmeye başlamış durumda. Akıllı telefonun CAD şemaları doğrultusunda hazırlanan tasarım taslağı, Pixel 5’in neye benzeyebileceği konusunda ipucu veriyor.

Pixel 5’in arka panel tasarımının Pixel 4’ün tasarımına benzediği görülüyor. Özellikle ikili kamera sisteminin yerleştirildiği modülün tasarımının hemen hemen aynı olduğu söylenebilir. Tasarımdaki en dikkat çekici fark olarak ise arka panele yerleştirilen kapasitif parmak izi tarayıcısı öne çıkıyor. Google, Pixel 4’te yüz tanımayı öne çıkarmak için parmak izi tarayıcısından vazgeçmişti.

Pixel 5’te sol üst köşesine ön kamera deliğinin yerleştirildiği bir ön kamera bulunuyor. CAD verilerine göre, telefon 144.6 x 70.4 x 8 mm. boyutlarında olacak. Bu da cihazın Pixel 4’e kıyasla biraz daha kısa ve dar olacağı anlamına geliyor.

Google’ın henüz orta segmentte konumlanacak Pixel 4a‘yı da duyurmadığını belirtmekte fayda var. Pixel 5’in tanıtımı için genel beklenti ekim ayı yönünde olsa da, Google’ın bu yıl telefonun çıkışı için kasımı bekleyebileceği de söyleniyor. Pixel 4a’nın ekim ayında tanıtılacağı iddiası doğru çıkarsa, Pixel 5 için bekleme süresi de uzayabilir.

Google Pixel 5 hakkında bilinenler ise şu an için oldukça sınırlı. Google’ın Snapdragon 865 yerine Snapdragon 765’i tercih edebileceği söylense de, henüz bu iddiayı destekleyecek somut bir işaret mevcut değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER