Teknoloji

Google Pixel 5’in tasarımı ve özellikleri ile ilgili en büyük sızıntı

google pixel 5

Google 30 Eylül’de Pixel 5 ve Pixel 4A 5G akıllı telefonları için bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu ve hatta bu telefonlar hakkında bazı ipuçları da verdi. WinFuture‘dan gelen yeni bir sızıntı ise, Google’ın gelecek amiral gemisi Pixel 5’i, neredeyse tüm özellikleriyle birlikte ortaya koyuyor ve şimdiye kadarki en net bakışı atmamızı sağlıyor.

Söylendiği gibi, Pixel 5 Qualcomm’un 5G desteği için entegre X52 modemi ile tamamlanan bir Snapdragon 765G işlemcisine sahip olacak. Ancak WinFuture telefonun yalnızca 6GHz altı 5G’yi destekleyeceğini söylüyor.

Görünüşe göre ekran, 90Hz yenileme hızına sahip 19.5:9 en boy oranında 6.0 inç 2340 x 1080 OLED panel taşıyacak. Ayrıca, yakın zamanda piyasaya sürülen 4A’ya benzer şekilde ekran deliğine yerleştirilmiş selfie kamerası var. Google, ekranın etrafında tek tip bir çerçeve oluşturmak için ekranın altındaki “çene” bölümünü de küçültmüş görünüyor.

google pixel 5

Dikkate değer bir nokta var; geçen yılki Pixel 4’ün ana özelliği olarak lanse edilen, hareket kontrolleri için radar tabanlı Motion Sense dizisi ve her hangi bir şekilde ekran içi parmak izi tarayıcısı yok. Görünüşe göre Google, standart ve arkaya monte edilmiş bir seçeneği tercih ediyor, ancak WinFuture henüz paylaşmak için cihazın arkasına ait herhangi bir fotoğrafa sahip değil gibi görünüyor. Teknik özellikleri tamamlayan özellikler arasında 8GB RAM, 128GB dahili depolama, 4080mAh pil, IP68 su geçirmezlik ve 18W USB-C hızlı şarj bulunuyor.

Elbette bir Pixel telefon olduğu düşünüldüğünde, yeni telefonun da en büyük özelliği muhtemelen kameralar olacaktır. Google bir kez daha iki sensöre sahip bir telefon sunacak: 16 megapiksel geniş açılı kamera ve 12,2 megapiksel telefoto kamera olacak, ancak her ikisinin de görüş alanı genişliyor. Geniş açı artık 107 derecelik bir görüş açısına sahipken sahipken, ana kamera artık 77 derecede çekim yapıyor. Öne bakan kamera benzer şekilde 8 megapiksel bir sensör taşıyor (geçen yılın Pixel 4 serisiyle aynı), ancak genellikle Google telefonunda olduğu gibi, herhangi bir büyük gelişme varsa, bu da donanım tarafında değil,  muhtemelen yazılım tarafında olacaktır.

Google’ın 30 Eylül’de Pixel 5 ve Pixel 4A 5G’yi, yeni bir Google TV tabanlı cihazı ve yeni bir Nest akıllı hoparlör dahil olmak üzere çeşitli yeni ürünleri duyurması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER