Teknoloji

Pixel 4a performans ve pil testlerinden geçti

google pixel 4a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 4a hakkındaki sızıntılara sürekli olarak yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu sızıntıların en yenisinde telefon bazı farklı oyunları ve benchmark testlerini çalıştırırken görülüyor. Böylelikle Pixel 4a’nın sunacağı deneyim konusunda daha somut fikirler edinmek mümkün oluyor.

Bu sızıntı, Küba merkezli YouTube kanalı TechnoLike Plus tarafından yayınlanan bir videoyla ortaya çıktı. Videodaki testlerde kullanılan Pixel 4a’nın üretim öncesi versiyonlardan biri olduğu düşünülüyor.

Videoya bakıldığında telefonun pürüzsüz bir oyun performansı sunacağı anlaşılıyor. Snapdragon 730 işlemci ve 6 GB RAM oyun deneyimi için en gelişmiş kombinasyon olmasa da; Google’ın Pixel 3a’nın Snapdragon 670 işlemcisinin önüne geçtiği söylenebilir.

Pixel 4a, AnTuTu benchmark testinde 268973 puan alıyor. Galaxy Note 10 Lite ile aynı seviyede olan bu puan, Pixel 4a’nın Redmi Note 8 Pro’yu geride bırakmasını sağlıyor. Geekbench 4.4 benchmark testinde alınan 2544/6370 puan ikilisi ise Pixel 4a’yı Galaxy Note 10 Lite’ın önüne geçiriyor; ancak Galaxy A71’i geçmesine yetmiyor.

Video telefonun pil performansını da mercek altına alıyor. Pixel 4a’nın bir testte 7 saat 21 dakika, diğerinde de 5 saat 20 dakika ekran süresi sağladığı görülüyor.

Normal şartlar altında 22 Mayıs’ta tanıtılması beklenen telefonun çıkışının haziran ayına ertelendiği söyleniyor.

Sızıntılara göre, Google Pixel 4a 5.81 inç büyüklüğünde Full HD+ OLED ekranla gelecek. Bu ekranın üstünde ön kameranın yerleştirildiği bir delik de bulunacak. Snapdragon 730 işlemci, 6 GB RAM, 64 veya 128 GB dahili depolama alanı, 12 megapiksel tek arka kamera telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER