Teknoloji

Yeni Pixel 4a sızıntısı teknik özellikleri ortaya koyuyor

google pixel 4a

Google Pixel 4a hakkındaki sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Geçtiğimiz ay internete sızan bir video, akıllı telefonların teknik özellikleri hakkında fikir edinmeyi mümkün kılmıştı. 9to5Google sitesi tarafından paylaşılan yeni bir sızıntı ise hem söz konusu videoyu doğruluyor hem de başka yeni bilgileri gözler önüne seriyor.

Google Pixel 4a’nın kalbinde Qualcomm Snapdragon 730 işlemcinin bulunması bekleniyor. Bu işlemciye 6 GB RAM’in eşlik edeceği söyleniyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB olarak sıralanıyor.

Pixel 4a, kutusundan tahmin edilebileceği üzere Android 10 işletim sistemiyle çıkacak. Akıllı telefonda Google Asistan’ın en yeni sürümünün de kullanıcıları karşılaması bekleniyor. Pixel 4a’nın üç yıl boyunca Android güncellemelerini almaya devam etme ihtimali de oldukça yüksek görünüyor.

Pixel 4a’nın 5.81 inç büyüklüğündeki OLED ekranının 2340 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olacağı belirtiliyor. Ekranın sol üst köşesindeki deliğe yerleştirilecek ön kameranın ise 8 megapiksel çözünürlük ve 84 derece görüş açısı sunacağı söyleniyor.

Pixel 4a’nın arka panelinde bulunan kare şeklindeki kamera modülü ise 12.2 megapiksel çözünürlüklü ana kamera ve LED flaş bulunacak. Pixel 4a’nın kamerasında otomatik odaklama ve hem optik hem de elektronik görüntü sabitleme özelliği kullanıcıları karşılayacak.

Pixel 4a’nın kamera uygulamasında kullanıcılara beş farklı video modunun sunulacağı söyleniyor. Bu modlar 720p 240fps, 1080p 30fps, 1080p 60fps, 1080p 120 fps ve 4K 30fps şeklinde sıralanıyor. Ön kamera ise sadece 1080p 30fps video kaydı yapabilecek.

Google Pixel 4a’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3080 mAh kapasiteli pili sağlayacak. 18W şarj desteğine sahip bu pil, USB-C girişi üzerinden doldurulacak. Telefonda kablosuz şarj desteği ise bulunmayacak.

3.5 mm. kulaklık jakı ve Google’ın Titan M güvenlik yongası da Pixel 4a’nın özellikleri arasında sıralanıyor. Google Pixel 4’te bulunan Pixel Neural Core ve Soli sensörlerine bu telefonda yer verilmeyecek.

Google Pixel 4a ne zaman tanıtılacak?

Son sızıntıya göre Pixel 4a için en az iki renk seçeneği sunulacak. Bu seçeneklerin Siyah ve Mavi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Siyah Pixel 4a’yı gösteren fotoğraflar daha önce internete sızmıştı.

Akıllı telefonun ABD’de 399 dolardan başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor. Google Pixel 4a için henüz resmi bir işaret gelmese de, telefonun kutusunun görüldüğü fotoğrafların internete sızması, duyurunun çok uzak olmadığını düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER