Teknoloji

Google Pixel 4a sızıntısı tasarım için yeni ipuçları veriyor

google pixel 4a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 4a hakkındaki dedikodu ve sızıntılar çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu dedikodu ve sızıntılar sayesinde Pixel 4a’yla ilgili genel bir fikir edinmek mümkün hâle gelmiş durumda.

Tıpkı Pixel 3a gibi, Pixel 4a’nın da plastik bir kasaya sahip olması bekleniyor. Ana materyalin plastik olması, kablosuz şarj özelliğinin ve mmWave 5G bağlantı anteninin bulunma ihtimalini ortadan kaldırıyor. Pixel 4a’nın 399 dolar olması beklenen yurt dışı satış fiyatı, bu eksiklikleri daha anlaşılır kılıyor.

Pixel 4a’nın tasarımı konusunda da sızıntılar sayesinde bir fikir edinmek mümkün olmuştu. Bunlara şimdi de bir kılıf üreticisi tarafından hazırlanan taslak görseller eklendi. Bu görsellerde Pixel 4a’nın ana hatları ve bazı önemli özellikleri, telefonun çevresini saran kılıfla birlikte görülüyor. Örneğin, üst kenara yerleştirilen 3.5 mm. kulaklık jakı hemen göze çarpıyor.

Akıllı telefonun 5.81 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü bir OLED ekrana sahip olması bekleniyor. Ekran çözünürlüğünde Pixel 3a’ya kıyasla küçük bir artışın olacağı ifade ediliyor.

google pixel 4a

Pixel 4a’nın kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 730 işlemcinin bulunacağı belirtiliyor. Google’ın Qualcomm’un orta segment ve 5G destekli işlemcilerinden birini tercih etmesi de ihtimaller arasında yer alsa da, Google’ın fiyatı uygun tutmak adına 5G desteğine yer vermesi beklenmiyor. İşlemciye 4 veya 6 GB RAM’in eşlik etmesi, dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 64 ve 128 GB olması öngörülüyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 18W hızlı şarj desteğine sahip 3080 mAh kapasiteli pilin vermesi bekleniyor.

Pixel 4a’nın arkasında sadece tek bir kamera sensörünün bulunmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Bu kameranın 12 megapiksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Ekranın sol üst köşesindeki deliğe yerleştirilen ön kamera ise 8 megapiksel çözünürlük ve 84 derece görüş açısı sunacak.

Google Pixel 4a ne zaman tanıtılacak?

Bütün bu sızıntılara rağmen, Google’dan şu ana kadar Pixel 4a’nın tanıtımı için resmi bir açıklama gelmiş değil. Pixel 3a, geçtiğimiz yıl 7 Mayıs’ta Google I/O 2019 sırasında tanıtılmıştı. Ancak bu yıl küresel koronavirüs salgını nedeniyle I/O 2020’nin iptal edilmesi, Google’ın etkinlik takvimini değiştirmişti.

İnternet devi, 3 Haziran’da Android 11 beta sürümünün çıkışı için bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikle birlikte Google Pixel 4a tanıtımının gerçekleşmesi de muhtemel görünüyor. Ancak başka sızıntılarda telefonun mayıs ayının ikinci yarısında resmiyet kazanacağı iddia ediliyor. Bu iddiaların doğruluğu konusunda bir şey söylemek kolay olmasa da, Pixel 4a’nın resmiyet kazanmasının çok uzak olmadığı anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER