Teknoloji

Yeni sızıntı Google Pixel 4a’nın Avrupa satış fiyatını gösteriyor

Google Pixel 4a görselleri önemli farkları işaret ediyor

Google Pixel 4a uzun süredir konuşulsa da hâlâ resmiyet kazanmış değil. Akıllı telefonla ilgili sızıntılara sürekli olarak yenileri eklenirken, bunların her biri cihaza dair farklı bir detayı gözler önüne seriyor. Bu sızıntıların en yenisinde Pixel 4a’nın renk seçenekleri ve Avrupa satış fiyatını öğrenmek mümkün oluyor.

Fransızca yayın yapan Ordimedia isimli internet sitesinde Pixel 4a’ya ait envanter kaydını görmek mümkün oluyor. Bu kayıtta akıllı telefon için “Sadece Siyah” ve “Mavi” olmak üzere iki renk seçeneğinin sunulacağı anlaşılıyor. Google’ın telefonun mavi rengini çıkarmaktan vazgeçtiği iddiası bir süre önce gündeme gelmiş olsa da, şu an için pek geçerliliği yok gibi görünüyor.

Söz konusu kayıt, Pixel 4a’nın fiyatını da gösteriyor. Telefonun Fransa’da KDV de dahil olmak üzere 509.56 avro karşılığında satılacağı görülüyor. Akıllı telefonun ABD satış fiyatının 399 dolar olacağına dair sızıntılar mart ayında ortaya çıkmıştı.

Arada çok fazla fiyat farkı var gibi görünse de, işin aslının başka olduğunu belirtmek gerekiyor. ABD için konuşulan fiyata katma değer vergisi dahil edilmiş değil. Fransa’da ise yüzde 20 oranında KDV uygulanıyor. Bu da Pixel 4a’nın vergisiz satış fiyatını 400 avro bandına getiriyor ve söz konusu fiyat kulağa çok daha mantıklı geliyor.

Google Pixel 4a için hâlâ bir tanıtım veya çıkış tarihi açıklanmış değil. Normal şartlar altında telefonun I/O 2020’de tanıtılması beklense de, bu etkinliğin iptaliyle birlikte Google bir boşluğa düşmüşe benziyor. Ordimedia çıkış tarihi olarak 7 Temmuz’u işaret etse de, başka kaynaklar 13 Temmuz’u ortaya atıyor. Bu konudaki kafa karışıklığının çözülmesi içinse Google’ın devreye girmesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER